Navigointipolku

Uusia tuulia - maltalainen matkatoimisto isännöi slovakialaista yrittäjää

Toukokuu 2010

Global Air Travel

Maltalainen matkatoimisto Global Air Travel toivoi raikkaita ideoita sekä kansainvälisiä kontakteja toimintaansa. Siksi se otti Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelman kautta yrittäjäksi aikovan slovakialaisen Alena Seginkovan vaihtoon neljäksi kuukaudeksi.

Global Air Travel, joka on ollut Bugejan perheen omistuksessa vuodesta 1996, tuottaa matkailupalveluja ulkomaalaisille Maltalla. Omistaja Joseph Bugejaa houkutti Seginkovan tausta luonnonsuojelun, liike-elämän ja matkailun alalla - kaikki tärkeitä hänen toimialallaan. Bugeja toivoi myös ajatustenvaihtoa henkilökunnan kesken isännöidessään tulevaa yrittäjää ja opettaessaan tälle oleellisia käytännön taitoja, joita alalla tarvitaan.

Seginkova työskenteli hallinnossa ja markkinoinnissa sekä hoiti kontakteja ja ekomatkailua. Bugeja piti suuressa arvossa Seginkovan ammatillisia taitoja ja tämän näkökulmia eri asioihin. Seginkova, joka haluaa perustaa yrityksen itsekin, toivoi kokemukselta kontakteja Maltan ja Slovakian väliltä ja oli tyytyväinen lopputulokseen. Bugeja oli niin ikään tyytyväinen kokemukseen: "Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelma on erittäin hyödyllinen yrityksellemme. Sen avulla luodaan tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksia matkailualalla Maltan ja kansainvälisten markkinoiden välillä."

Yli vuoden toiminnassa ollut Erasmus nuorille yrittäjille -vaihto-ohjelma nuorille yrittäjille ja näitä toisessa maassa isännöiville yrittäjille - on ollut erittäin suosittu. Ohjelman tavoitteena on inspiroida molempia osapuolia ja innostaa kokemusten jakamiseen. Yli 2000 ihmistä on hakenut ohjelmaan ja vuoden 2010 viimeiseen kolmannekseen mennessä arviolta 500 vaihtoa on järjestetty eri aloille, kuten mainonta- ja viestintäalalle, koulutukseen, tietotekniikka-alalle ja lääketieteeseen. Ohjelman ensimmäisen vuoden aikana suosituin kohdemaa oli Yhdistynyt kuningaskunta, ja eniten osallistujia tuli Espanjasta ja Italiasta.

Lisätietoa:

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 05/02/2014 | Sivun alkuun