Διαδρομή πλοήγησης

Ιδέες που ανανεώνουν – μαλτέζικο τουριστικό πρακτορείο φιλοξενεί Σλοβάκα επιχειρηματία

Μάιος 2010

Global Air Travel

Το μαλτέζικο τουριστικό πρακτορείο Global Air Travel αναζητούσε τη φρέσκια ματιά ενός νέου επιχειρηματία, καθώς και καινούριες διεθνείς επαφές. Γι' αυτό και δέχθηκε στους κόλπους του τη Σλοβάκα Alena Seginkova, μελλοντική επιχειρηματία, για  διάστημα τεσσάρων μηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες.

Το Global Air Travel, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Bugeja από το 1996, παρέχει τουριστικές υπηρεσίες σε αλλοδαπούς στη Μάλτα. Ο ιδιοκτήτης Joseph Bugeja εκτίμησε την κατάρτιση της Seginkova στην προστασία της φύσης, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό – όλα σημεία-κλειδιά στο χώρο όπου δραστηριοποιείται. Ο Bugeja είδε επίσης θετικά την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μελών του προσωπικού του, ενώ παράλληλα θα φιλοξενούσε μια μελλοντική επιχειρηματία και θα της πρόσφερε απαραίτητα πρακτικά εφόδια για το συγκεκριμένο τομέα.

Έχοντας εργαστεί σε διοίκηση επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, δικτύωση και οικοτουρισμό, η Seginkova συνεισέφερε τις δεξιότητες και την οπτική της στην επιχείρηση του Bugeja – γεγονός που εκτιμήθηκε δεόντως κατά το διάστημα της ανταλλαγής. Η Seginkova, που σκοπεύει να συστήσει τη δική της επιχείρηση, επιθυμούσε να αποκτήσει επαφές μεταξύ Σλοβακίας και Μάλτας και ευγνωμονεί γι' αυτό την ευκαιρία που της παρείχε το πρόγραμμα. Ο Bugeja, από την πλευρά του, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα: "Το πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες ωφελεί ιδιαίτερα την εταιρεία. Δημιουργεί μελλοντικές δυνατότητες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα ανάμεσα στη Μάλτα και τη διεθνή αγορά".

Το Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες και έμπειρους επιχειρηματίες που τους φιλοξενούν σε μία άλλη χώρα, έχει γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία κατά τη διάρκεια της ενός και μισού χρόνου ύπαρξής του. Στοχεύει στην αμοιβαία έμπνευση και τη μεταλαμπάδευση της εμπειρίας, και πάνω από 2 000 άνθρωποι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, ενώ έως το τρίτο τρίμηνο του 2010 θα έχουν ολοκληρωθεί γύρω στις 500 διαμονές σε διάφορους τομείς, όπως η διαφήμιση και τα μέσα επικοινωνίας, η εκπαίδευση, οι ΤΠ και η ιατρική. Κατά το πρώτο έτος, η πιο περιζήτητη χώρα προορισμού ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι περισσότεροι συμμετέχοντες προέρχονταν από την Ισπανία και την Ιταλία.

Περισσότερες πληροφορίες:

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2014 | Αρχή σελίδας