Навигационна пътека

Освежаващи идеи - малтийска туристическа агенция е домакин на словашка предприемачка

май 2010 г.

Global Air Travel

Малтийската туристическа агенция Global Air Travel пожела да получи свежи идеи от млад предприемач, както и да осъществи нови международни контакти. Поради това агенцията прие Алена Сегинкова от Словакия, начинаещ предприемач, за четири месеца по линия на програмата Еразъм за млади предприемачи.

Global Air Travel, която е част от семейството на Буджейа от 1996 г., предоставя туристически услуги за чужденци в Малта. Собственикът Джозеф Буджейа бил привлечен от познанията на Сегинкова във връзка с опазването на природата, бизнеса и туризма - всички те основни за неговия бизнес. Буджейа решил, че обменът на идеи между персонала му ще е от полза, като същевременно приеме един бъдещ предприемач, на който да предостави особено важни практически умения в областта.

Сегинкова, която е работила в сферата на управлението на дружества, маркетинга, дейности в мрежа и еко туризма, пренася своите умения и възгледи в бизнеса на Буджейа - което се оценява високо по време на обмена. Сегинкова - която планира да започне самостоятелен бизнес - желаеше да натрупа контакти между Малта и Словакия и е благодарна за този опит. Самият Буджейа оцени високо резултата: „Програмата Еразъм за нови предприемачи е от голяма полза за дружеството. Тя създава бъдещи възможности за сътрудничество в сектора на туризма между Малта и международния пазар“.

Еразъм за млади предприемачи – програма за обмен на начинаещи предприемачи и за предприемачи с опит, които стават техни домакини в друга държава - се доказа като много успешна през своето малко над едногодишно съществуване. Програмата има за цел взаимно вдъхновение и обмен на опит, заявления за нея бяха подадени от над 2000 лица, а до третото тримесечие на 2010 г. ще се реализират приблизително 500 обмена в различни сектори, като например, промоция и медии, образование, ИТ и медицина. През първата година най-предпочитаната държава на дестинация беше Обединеното кралство, а най-много бяха участниците от Испания и Италия.

За повече информация:

Всички истории на успеха

Начало на страницата
Но какво представлява МСП?

Основни програми за предприемачи

  • Интернационализирайте се с Enterprise Europe Network
  • Наставлявайте бъдещ предприемач с Erasmus for Young Entrepreneurs

Тази интернет страница се управлява от Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“
и се финансира по линия на Рамкова програма „Конкурентноспособност и иновации“ (ПКИ).

Последна актуализация: 05/02/2014 | Начало на страницата