Sökväg

Verklig finansiering för polska virtuella idéer  

Mars 2010

Den polska entreprenören Grzegorz Kozak driver ett webbutvecklingsföretag med namnet Virtual People i Szczecin i nordvästra Polen. Han bubblade över av idéer och ville starta flera webbprojekt, bland annat en webbplats för ett socialt nätverk och en webbaserad tjänst för kommersiella anbud. Men han behövde rätt finansiering för att förverkliga sina idéer.

Han vände sig till sin lokala partner i Enterprise Europe Network, den västpomeranska sammanslutningen för ekonomisk utveckling. Nätverket tillhandahåller företagsstöd till små företag i hela Europa. Det består av 550 partnerorganisationer i 44 länder. Nätverket ger en hjälpande hand till företag som vill få tillträde till EU-finansiering och bidrag och hjälper små företag att hitta affärs- och teknikpartner utomlands.

I Szczecin bevakar nätverksspecialisten Katarzyna Mecinska tillgängliga EU-bidrag och EU-finansiering. Hon fann en möjlighet i strukturfonderna och gav Kozak den information han behövde för att lämna in en ansökan och hjälpte honom att se till att han hade rätt dokumentation.

Virtual Peoples ansökan om finansiering var framgångsrik. Kozak fick cirka 22 600 euro för att utveckla sina webbplatser, bland annat en webbaserad anbudsportal polskioch ett diskussionsforum polski.

Hjälpen från nätverket gjorde en stor skillnad för hans företag. Han har anställt tre personer och kommer snart att ta in en person till. "Tack vare Katarzyna fick vi ingående information om möjliga finansieringskällor för våra idéer", säger Kozak. "Det var i stor utsträckning hennes erfarenhet och professionella råd som gjorde att ansökan lyckades."

Mer information:

 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 29/01/2014 | Till början