Navigacijska pot

Realno financiranje za poljske virtualne zamisli

Marec 2010

Poljski podjetnik Grzegorz Kozak v Szczecinu na severozahodu Poljske vodi podjetje za razvoj spletnih strani Virtual People. Bil je poln zamisli in je hotel pripraviti več spletnih projektov, vključno s spletiščem za medsebojno spoznavanje in spletno storitev za komercialne natečaje. A za uresničitev svojih zamisli je potreboval pravo financiranje.

Obrnil se je na svojega lokalnega partnerja Evropske podjetniške mreže, Zahodnopomorjansko združenje za gospodarski razvoj. Omrežje zagotavlja poslovno podporo malim podjetjem po vsej EU. Sestavlja ga 550 partnerskih organizacij v 44 državah, pomaga pri dostopu do financiranja in nepovratnih sredstev EU ter pomaga malim podjetjem, da najdejo poslovne in tehnološke partnerje v tujini.

Strokovnjakinja pri omrežju, Katarzyna Mecinska iz Szczecina, pozorno spremlja nepovratna sredstva in financiranje, ki je na voljo s strani Evropske unije. Našla je priložnost v okviru strukturnih sredstev in dala g. Kozaku vse informacije, ki jih je potreboval za prijavo, ter mu pomagala, da je pravilno pripravil svojo dokumentacijo.

Vloga za financiranje Virtual People je bila uspešna. G. Kozak je dobil 22 600 € za razvijanje svojih spletnih strani, med njimi spletni portal za razpisepolskiin stran za razpravepolski.

Pomoč omrežja je povsem spremenila njegovo podjetje – zaposlil je tri ljudi in kmalu bo še enega. „Zahvaljujoč Katarzyni smo dobili vse informacije o možnih virih za financiranje svojih zamisli,“ pravi g. Kozak. „Njene izkušnje in strokovni nasveti so imeli velik vpliv na uspešnost naše vloge.“

Več informacij:

 • Evropska podjetniška mrežaEnglish

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 29/01/2014 | Na vrh