Kruimelpad

Echte financiering voor virtuele Poolse ideeën

Maart 2010

De Poolse ondernemer Grzegorz Kozak staat aan het hoofd van webontwikkelaar Virtual People in Szczecin, in Noordwest-Polen. Hij had tal van ideeën en plannen voor verschillende internetprojecten, waaronder een sociaal netwerk en een online aanbestedingsdienst. Om zijn ideeën te verwezenlijken had hij echter financiering nodig.

Hij vroeg daarom raad aan zijn Enterprise Europe Network-partner, de West-Pommerse Vereniging voor Economische Ontwikkeling. Het netwerk telt 550 partnerorganisaties in 44 landen. Het biedt steun aan kleine ondernemingen overal in de EU, steekt een handje toe voor toegang tot EU-financiering en ‑subsidies en helpt kleine ondernemingen buitenlandse technologische en zakenpartners te vinden.

In Szczecin weet Network-experte Katarzyna Mecinska precies welke subsidies en financiering beschikbaar is van de Europese Unie. Ze vond een opportuniteit bij de structuurfondsen, gaf dhr. Kozak alle informatie die hij nodig had om een aanvraag in te dienen en assisteerde hem om ervoor te zorgen dat zijn documentatie aan de vereisten voldeed.

De aanvraag van Virtual People voor financiering was succesvol. Dhr. Kozak ontving ongeveer € 22.600 voor de ontwikkeling van zijn websites, waaronder een online aanbestedingsportaalpolskien een discussiesitepolski.

De hulp van het netwerk maakte een groot verschil voor zijn onderneming – hij heeft drie personen in dienst genomen en binnenkort volgt een vierde werknemer. "Dankzij Katarzyna kreeg ik grondige informatie over de financieringsmogelijkheden voor onze ideeën," aldus dhr. Kozak. "Haar ervaring en professioneel advies waren van doorslaggevend belang voor onze succesvolle aanvraag."

Meer informatie:

  • Enterprise Europe NetworkEnglish

Alle succesverhalen

Naar boven
Maar wat is een MKB/KMO?

Belangrijkste programma's voor ondernemers

  • Internationaal zakendoen met Enterprise Europe Network
  • Begeleid toekomstige ondernemers met Erasmus for Young Entrepreneurs

Deze website wordt beheerd door het DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf
en gefinancierd door het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (KCI).

Laatste bijwerking: 29/01/2014 | Naar boven