Navigointipolku

Rahoitus puolalaiselle virtuaalikeksinnölle

Maaliskuu 2010

Puolalainen yrittäjä Grzegorz Kozak vetää ohjelmistokehitysyritystä Virtual People Szczecinissä Luoteis-Puolassa. Idearikkaana miehenä hän halusi perustaa useita web-hankkeita, mukaan lukien sosiaalisen verkkoyhteisön ja kaupallisen tarjouskilpailupalvelun. Suunnitelmiensa toteuttamiseksi hän tarvitsi oikeanlaisen rahoituksen.

Hän otti yhteyttä paikalliseen Yritys-Eurooppa -verkoston yhteistyökumppaniin Länsi-Pommerissa. Yritys-Eurooppa tarjoaa tukea pienyrityksille koko EU:n alueella. Verkostoon kuuluu 550 yhteistyöorganisaatiota 44 maassa, ja se ohjaa pienyrityksiä löytämään rahoitusta ja yhteistyökumppaneita ulkomailta.

Szczecinissä verkoston asiantuntija Katarzyna Mecinska tarkkailee EU:sta saatavilla olevia avustuksia ja rahoituslähteitä. Mecinska kertoi Kozakille, että rakennerahastoista olisi mahdollista hakea rahoitusta projektille. Hän myös opasti Kozakia hakemuksen tekemisessä niin, että kaikki tarvittavat asiakirjat laadittiin oikein.

Virtual Peoplen rahoitushakemus hyväksyttiin. Kozak sai noin 22 600 euroa projektinsa (mukaan lukien tarjouskilpailuportaalinpolskija keskustelufooruminpolski) kehitystyöhön.

Verkostolla on ollut tärkeä merkitys Kozakin liiketoimintaan – hän on palkannut kolme henkilöä ja aikoo pian palkata uuden työntekijän. ”Kiitos Katarzynalle, että hän kertoi mahdollisista rahoituslähteistä, ja pystyimme lopulta toteuttamaan ideamme,” sanoo Kozak. ”Hänen asiantuntemuksensa ja neuvonsa auttoivat meitä suuresti hakemuksen laatimisessa.”

Lisätietoa:

 • Yritys-Eurooppa-verkostoEnglish

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 29/01/2014 | Sivun alkuun