Διαδρομή πλοήγησης

Πραγματική χρηματοδότηση για πολωνικές εικονικές ιδέες

Μάιος 2010

Ο πολωνός επιχειρηματίας Grzegorz Kozak διευθύνει μια εταιρεία ανάπτυξης Ιστού που ονομάζεται Virtual People στο Szczecin, στα βορειοδυτικά της Πολωνίας. Ξεχειλίζοντας από ιδέες, ήθελε να ξεκινήσει διάφορα διαδικτυακά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός δικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης και μιας διαδικτυακής υπηρεσίας υποβολής εμπορικών προσφορών. Όμως, χρειαζόταν την κατάλληλη χρηματοδότηση για να πραγματοποιήσει τις ιδέες του.

Απευθύνθηκε στον εταίρο τού Enterprise Europe Network της περιοχής του, την Ένωση Οικονομικής Ανάπτυξης Δυτικής Πομερανίας. Το Δίκτυο παρέχει επιχειρηματική υποστήριξη σε μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ. Αποτελούμενο από 550 οργανισμούς-εταίρους σε 44 χώρες, παρέχει μια χείρα βοηθείας για πρόσβαση στη χρηματοδότηση και τις επιδοτήσεις της ΕΕ, και βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να βρουν επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς εταίρους στο εξωτερικό.

Στο Szczecin, η εμπειρογνώμονας του δικτύου, Katarzyna Mecinska, παρακολουθεί στενά τις επιδοτήσεις και τη χρηματοδότηση που διατίθεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρήκε μια ευκαιρία στο πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων και έδωσε στον κ. Kozak όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να υποβάλει αίτηση, βοηθώντας τον να διασφαλίσει ότι τα δικαιολογητικά του είχαν συμπληρωθεί σωστά.  

Η αίτηση της Virtual People για χρηματοδότηση ήταν επιτυχής. Ο κ. Kozak έλαβε περίπου 22.600 ευρώ για να αναπτύξει τους δικτυακούς τόπους του, μεταξύ των οποίων μια διαδικτυακή πύλη υποβολής προσφορών polskiκαι έναν δικτυακό τόπο συζητήσεων polski.  

Η βοήθεια του Δικτύου άλλαξε εκ βάθρων την επιχείρησή του: προσέλαβε τρία άτομα και σύντομα θα προσλάβει κι άλλο. «Χάρη στην Katarzyna, ενημερωθήκαμε πλήρως για τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης των ιδεών μας», αναφέρει ο Kozak. «Η εμπειρία της και οι επαγγελματικές συμβουλές της είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην επιτυχία της αίτησής μας».

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Enterprise Europe NetworkEnglish

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2014 | Αρχή σελίδας