Sti

Reel finansiering til virtuelle polske ideer

Marts 2010

Den polske iværksætter Grzegorz Kozak driver webudviklingsfirmaet Virtual People i Szczecin i det nordvestlige Polen. Blandt hans boblende ideer var ønsket om at igangsætte flere forskellige webprojekter, bl.a. et websted med sociale netværk og en onlinetjeneste for tilbudsgivning. Men han manglede den rigtige finansiering til at føre sine ideer ud i livet.

Han henvendte sig til sin lokale Entreprise Europe-netværkspartner, som var West Pomeranian Economic Development Association. Netværket yder erhvervsstøtte til små virksomheder i hele EU og består af 550 partnerorganisationer i 44 lande. Det giver en hjælpende hånd med adgangen til finansiering og tilskud fra EU og hjælper små virksomheder med at finde forretnings- og teknologipartnere i udlandet.

I Szczecin holder netværksekspert Katarzyna Mecinska nøje øje med tilgængelige tilskud og finansieringsmuligheder fra EU. Hun fandt en mulighed i strukturfondene og gav Grzegorz Kozak alle de oplysninger, han skulle bruge for at sende en ansøgning, og hjalp ham med at sikre, at hans dokumentation var i orden.

Virtual Peoples ansøgning om finansiering blev imødekommet. Grzegorz Kozak modtog ca. 22 600 EUR til udvikling af websteder, bl.a. en portal til onlinetilbudsgivning polskiog et debatwebsted polski.

Netværkets hjælp gjorde en kæmpe forskel for hans virksomhed – han har ansat tre personer og ansætter snart en fjerde. "Takket være Katarzyna blev vi grundigt informeret om mulige kilder til finansiering af vores ideer," siger Grzegorz Kozak. "Hendes erfaring og professionelle rådgivning havde stor indflydelse på vores succes med ansøgningen."

For yderligere information:

 • Enterprise Europe NetworkEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 29/01/2014 | Til toppen