Sökväg

Lokalt stöd till nya entreprenörer i Auvergne, Frankrike - ett vinnande projekt för entreprenörskap.

Juni 2010

Résidences d'entrepreneurs

"Résidences d'entrepreneurs", ett program för företags- och sysselsättningsstöd i Auvergne i Frankrike, vann juryns stora pris bland de europeiska näringslivspriserna 2010. Priserna tilldelas offentliga myndigheter som med framgång främjar entreprenörskap och små och medelstora företag.

Den avlägsna Auvergneregionen behövde ett socialt och ekonomiskt lyft. ARDTA, det regionala utvecklingskontoret lanserade sålunda ett program för att ge stöd till människor utanför regionen som vill komma dit och starta eller köpa ett företag i området. Vissa utgifter för bostad och uppehälle betalas. De tilldelas en mentor som ger vägledning i den lokala affärsmiljön och de får också finansiellt stöd i andra former.

Programmet har hittills gett mycket positiva resultat: 211 företag har startats i området och de sysselsätter mer än 600 personer, främst inom handel, turism och tjänster, men också inom medicin.

I år har över 330 projekt i 28 europeiska länder deltagit i de europeiska näringslivspriserna och 53 projekt nominerades till de europeiska finalerna. Bland finalisterna framstod "Résidences d'entrepreneurs" som ett utmärkt exempel på att skapa sysselsättning och främja entreprenörskap.

De europeiska näringslivspriserna, som lanserades av Europeiska kommissionens GD Näringsliv 2006, belönar de offentliga myndigheternas strävan att stödja små och medelstora företag och främja entreprenörskap, särskilt på regional och lokal nivå. Efter de nationella omgångarna väljer en europeisk jury den europeiska slutlistan och därefter får vinnaren ta emot sitt pris vid en ceremoni som i år hölls i Madrid.

Ytterligare information:

Alla framgångshistorier

Till början
Men vad är små och medelstora företag?

Nyheter

  Alla nyheterRSS

  Viktiga program för entreprenörer

  • Satsa internationellt med Enterprise Europe Network
  • Bli mentor för unga företagare med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Webbplatsen förvaltas av GD Inre marknaden, industri, entreprenörskap samt små och medelstora företag
  och finansieras genom ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation (CIP).

  Senaste uppdatering: 08/03/2012 | Till början