Navigacijska pot

Lokalna pomoč za nove podjetnike v francoski provinci Auvergne - zmagovalni podjetniški projekt

Junij 2010

Résidences d'entrepreneurs

'Résidences d'entrepreneurs', program podpore za podjetništvo in zaposlovanje v francoski regiji Auvergne, je 31. maja prejel nagrado glavne žirije Evropskih nagrad za podjetništvo 2010. Nagrade prejmejo javne oblasti, ki uspešno spodbujajo podjetništvo in mala podjetja.

Oddaljena regija Auvergne je potrebovala socialno in gospodarsko okrepitev. Regionalna razvojna agencija ARDTA je zato sprožila program podpore za osebe izven regije, ki želijo ustanoviti ali kupiti podjetje v tem območju. Kriti so določeni stroški namestitve in bivanja, dodeljen jim je mentor, ki jih vodi v lokalnem poslovnem okolju, prejmejo pa tudi dodatne oblike finančne pomoči.

Rezultati programa so do sedaj zelo pozitivni: v območju je bilo ustanovljenih 211 podjetij, ki zaposlujejo več kot 600 oseb, večinoma na področju trgovine, turizma in storitev, pa tudi medicine.

Letos se je za Evropske nagrade za podjetništvo 2010 potegovalo več kot 330 projektov v 28 evropskih državah, 53 izmed njih pa se je uvrstilo v finalni izbor. Med finalisti je projekt 'Résidences d'entrepreneurs' izstopal kot odličen primer ustvarjanja delovnih mest in spodbujanja podjetništva.

Evropske nagrade za podjetništvo Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo Evropske komisije podeljuje od leta 2006, da bi nagradil trud javnih oblasti, ki podpirajo mala podjetja in pospešujejo podjetništvo na regionalni in lokalni ravni. Po zaključku nacionalnih natečajev evropska žirija določi ožji izbor in nato na slavnostni prireditvi, ki bo letos potekala v Madridu, razglasi zmagovalce.

Več informacij:

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 08/03/2012 | Na vrh