Navigációs útvonal

Helyi segítségnyújtás kezdő vállalkozók részére a franciaországi Auvergne régióban: egy győztes projekt a vállalkozások támogatása terén

2010. június

Résidences d'entrepreneurs

A Résidences d'entrepreneurs - egy Franciaország Auvergne régiójában működő, a vállalkozások és a foglalkoztatás támogatásával foglalkozó program - nyerte el május 31-én az Európai Vállalkozás Díj zsűrijének 2010-es nagydíját. A díjakat olyan állami hatóságoknak ítélik oda, amelyek sikeresen ösztönzik a vállalkozási kedvet és a kisvállalkozásokat.

A nehezen megközelíthető Auvergne régióban szükség volt arra, hogy új lendületet kapjon a társadalom és a gazdaság. Az ARDTA regionális fejlesztési ügynökség ezért elindított egy olyan programot, amely a régión kívül élő embereknek kíván segítséget nyújtani abban, hogy Auvergne-be költözzenek és ott vállalkozásokat alapítsanak vagy vásároljanak. Ennek érdekében a program fedezi bizonyos lakhatási és megélhetési költségeiket, biztosít nekik egy mentort, aki útbaigazítja őket a helyi üzleti környezetben, valamint egyéb jellegű pénzügyi támogatásokat is nyújt részükre.

A program eddig rendkívül pozitív eredményeket tud felmutatni: a térségben 211 vállalkozást alapítottak, amelyek több mint 600 ember számára biztosítanak munkalehetőséget, elsősorban a kereskedelem, az idegenforgalom és a szolgáltatások területén, de az egészségügyben is.

Idén 28 európai országból több mint 330 projekt szállt versenybe az Európai Vállalkozás Díjért, ezek közül 53 jutott be az európai döntőbe. A döntősök közül a Résidences d'entrepreneurs kitűnt mint a munkahelyteremtésnek és a vállalkozási kedv fellendítésének kiváló példája.

Az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatósága által 2006-ban létrehozott Európai Vállalkozás Díj az állami hatóságok azon erőfeszítéseit jutalmazza, amelyek a kisvállalkozások támogatására és a vállalkozási kedv ösztönzésére irányulnak, különösen regionális és helyi szinten. Az országos fordulókat követően egy európai zsűri választja ki az európai szintű döntősöket, majd a díjátadó ünnepség alkalmával - amelyet idén Madridban rendeztek meg - kihirdeti a nyerteseket.

További információk:

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 08/03/2012 | Az oldal tetejére