Navigointipolku

Palkittu yrittäjyysprojekti: Ranskan Auvergne tukee aloittelevia yrittäjiä paikan päällä

Kesäkuu 2010

Résidences d'entrepreneurs

"Résidences d'entrepreneurs", liike-elämän ja työllistämisen tukihanke Keski-Ranskan Auvergnessa, voitti Yrittävä Eurooppa 2010 -kilpailun pääpalkinnon 31. toukokuuta. Palkinnoilla muistetaan julkishallintoja, jotka ovat onnistuneet yrittäjyyden edistämisessä ja pienyrittäjien tukemisessa.

Auvergnen syrjäinen alue kaipasi sosiaalista ja taloudellista piristystä. Paikallinen aluekehityksen virasto ARDTA laittoi tästä syystä alulle hankkeen, jossa seudun ulkopuolelta tulleille yrittäjille annetaan tukea. Tietyt asumis- ja elinkustannukset korvataan ja yrittäjille annetaan henkilökohtaiset ohjaajat opastamaan heitä paikallisessa yritysympäristössä. Lisäksi he saavat taloudellista tukea.

Hanke on tuottanut erittäin positiivisia tuloksia toistaiseksi: alueelle on perustettu 211 uutta yritystä, jotka ovat antaneet työpaikan yli 600 hengelle lähinnä kaupan alalla, matkailualalla ja palvelualalla, mutta lisäksi myös lääketieteessä.

Tänä vuonna yli 330 projektia 28 Euroopan maasta osallistuivat Yrittävä Eurooppa -kilpailuun. Näistä 53 projektia pääsi Euroopan tason loppukilpailuun. Finalistien joukosta "Résidences d'entrepreneurs" -projekti erottui joukosta erinomaisena tapana luoda työpaikkoja ja lisätä yrittäjyyttä.

Euroopan komission yritys- ja teollisuustoiminnan pääosaston vuonna 2006 lanseeraama Yrittävä Eurooppa -kilpailu palkitsee julkishallintojen aikaansaannoksia pienyritysten tukemiseksi sekä yrittäjyyden edistämiseksi, erityisesti alueellisella ja paikallistasolla. Kansallisten alkuerien jälkeen Euroopan tason tuomaristo valitsee jatkoon päässeet ja julkistaa voittajan palkintojenjakotilaisuudessa, joka pidetään tänä vuonna Madridissa.

Lisätietoa:

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 08/03/2012 | Sivun alkuun