Διαδρομή πλοήγησης

Τοπική βοήθεια στους νέους επιχειρηματίες της Auvergne στη Γαλλία - ένα νικηφόρο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Ιούνιος 2010

Résidences d'entrepreneurs

Το «Résidences d'entrepreneurs», ένα σχέδιο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στην περιφέρεια Auvergne της Γαλλίας, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία 2010 στις 31 Μαΐου. Ο θεσμός βραβεύει δημόσιους φορείς που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις.

Η απομακρυσμένη περιφέρεια της Auvergne είχε ανάγκη από κοινωνική και οικονομική ενίσχυση. Έτσι, η περιφερειακή υπηρεσία ανάπτυξης ARDTA ξεκίνησε ένα σχέδιο για να παράσχει βοήθεια σε άτομα εκτός της περιφέρειας που επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή και να δημιουργήσουν ή να αγοράσουν μια επιχείρηση. Το σχέδιο καλύπτει συγκεκριμένες δαπάνες στέγασης και διαβίωσης, ένας μέντορας αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον καθένα στο τοπικό επιχειρησιακό περιβάλλον, ενώ παρέχονται επιπρόσθετες μορφές οικονομικής υποστήριξης.

Μέχρι στιγμής, το σχέδιο είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα: δημιουργήθηκαν 211 νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, προσφέροντας απασχόληση σε περισσότερα από 600 άτομα, κυρίως στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών, καθώς και στην ιατρική.

Φέτος, στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία συμμετείχαν 330 προγράμματα από 28 ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων τα 53 επιλέχθηκαν για την τελική φάση. Μεταξύ των φιναλίστ, το πρόγραμμα «Résidences d'entrepreneurs» ξεχώρισε ως εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Βραβείων που λάνσαρε η ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2006, επιβραβεύει τις προσπάθειες των δημόσιων φορέων για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Μετά την προκριματική φάση που διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο, μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή επιλέγει τις τελικές υποψηφιότητες και στη συνέχεια βραβεύει τους νικητές σε μια τελετή απονομής που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη.

Περισσότερες πληροφορίες:

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2014 | Αρχή σελίδας