Sti

Lokal bistand til opstartende iværksættere i Auvergne, Frankrig - et vindende projekt om iværksætteri

Juni 2010

Résidences d'entrepreneurs

'Résidences d'entrepreneurs' - en støtteordning for erhvervslivet og beskæftigelsen i regionen Auvergne i Frankrig - vandt den 31. maj 2010 juryens hovedpris ved dette års europæiske virksomhedspris. Prisen uddeles til offentlige myndigheder, der har succes med at fremme iværksætteri og støtte små virksomheder.

Den fjerntliggende region Auvergne havde brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Det regionale udviklingsråd (ARDTA) lancerede derfor en ordning med økonomisk støtte til folk udefra, som ønsker at slå sig ned og etablere eller købe en virksomhed i området. De får dækket særlige opholds- og leveomkostninger, får tildelt en mentor til at guide dem rundt i det lokale erhvervsliv, og de får også andre former for økonomisk støtte.

Ordningen har indtil nu givet særdeles positive resultater: der er etableret 211 virksomheder i området med arbejdspladser til over 600 mennesker primært inden for handel, turisme og tjenesteydelser, men også inden for lægemiddelindustrien.

I år deltog over 330 projekter i 28 europæiske lande i konkurrencen om den europæiske virksomhedspris. Heraf blev 53 udvalgt til den europæiske finale. Blandt finalisterne fremstod 'Résidences d'entrepreneurs' som et fremragende eksempel på jobskabelse og fremme af iværksætteri.

Den europæiske virksomhedspris, der blev lanceret af Europa-Kommissionens GD for Erhvervspolitik i 2006, belønner offentlige myndigheders bestræbelser på at støtte små virksomheder og fremme iværksætteri især på regionalt og lokalt niveau. Efter afholdelsen af nationale konkurrencer udvælger en europæisk jury de bedste bidrag, og herefter belønnes vinderne ved en prisoverrækkelse, som i år blev afholdt i Madrid.

For yderligere oplysninger:

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 08/03/2012 | Til toppen