Cale de navigare

Câteva femei şomere din Grecia şi-au înfiinţat propria afacere cu delicatese

Iulie 2010

Anna Darzenta

Cu ajutorul unei finanţări din partea UE, un grup de femei care nu aveau experienţă anterioară în domeniu au reuşit să lanseze o cooperativă de muncă prin care să îşi câştige existenţa. Aşa s-a născut Cooperativa agroturistică a femeilor TO KASTRI.

Insula grecească Syros are o rată ridicată a şomajului, dar câteva casnice active de aici şi-au unit eforturile pentru a începe o activitate în afara gospodăriei, deschizându-şi propria firmă de catering. Din 2000, Anna Darzenta şi alte 27 de femei desfăşoară această firmă cu profil social, care oferă servicii de catering pentru clienţi din Syros şi de pe alte insule ale Greciei. Ele fac şi dulciuri şi au un restaurant de succes în care se servesc specialităţi greceşti la preţ scăzut.

Când au început, niciuna dintre aceste femei nu avea studii sau calificări relevante în domeniu, dar acest lucru nu le-a descurajat. Programul EQUAL pentru întreprinzătorii femei, finanţat prin Fondul Social European, le-a oferit ajutor de la început. Programul urmăreşte promovarea egalităţii pe pieţele muncii din UE şi luptă împotriva discriminării, atât în rândul angajaţilor, cât şi al celor care caută un loc de muncă. Darzenta este încântată de sprijinul primit din partea UE, subliniind că principalul obstacol cu care s-au confruntat la început au fost „prejudecăţile oamenilor faţă de noi, ca femei”.

Anna Darzenta a prezentat TO KASTRIPDF [6 MB] în cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor 2010. Darzenta a evidenţiat importanţa ajutorului primit din partea UE şi a rolului pe care îl au întreprinderile în crearea de locuri de muncă şi asigurarea securităţii oamenilor.

Informaţii suplimentare:

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 10/02/2014 | Începutul paginii