Navigointipolku

Työttömät kreikkalaisnaiset käynnistivät oman ravintolayrityksen  

Heinäkuu 2010

Anna Darzenta

EU-rahoituksen avulla ryhmä naisia, joilla ei ollut aiempaa työkokemusta, onnistui käynnistämään työosuuskunnan ansaitakseen elantonsa. Näin sai alkunsa TO KASTRI Agro-Tourist Cooperative -yritys.

Kreikan Syros-saarella on korkea työttömyysaste, mutta joukko aktiivisia paikallisia kotiäitejä yhdisti voimansa ja ryhtyi työntekoon kodin ulkopuolella avaamalla pitopalvelun. Vuodesta 2000 lähtien Anna Darzenta ja 27 muuta naista on pyörittänyt sosiaalista yritystä, joka tarjoaa pitopalvelua Syroksella ja muilla Kreikan saarilla. He myös valmistavat makeisia ja pitävät menestyksekästä ravintolaa, joka tarjoaa perinteistä kreikkalaista ruokaa edullisesti.

Aluksi kellään naisista ei ollut koulutusta alalle, mutta he ryhtyivät toimiin silti. Naisyrittäjille tarkoitettu EQUAL-ohjelma, jota Euroopan sosiaalirahasto rahoittaa, tuki heitä alusta lähtien. Ohjelma on tarkoitettu tasa-arvoisempien työmarkkinoiden edistämiseen EU:ssa ja työntekijöiden ja työnhakijoiden keskinäisen syrjinnän torjuntaan. Darzenta on tyytyväinen EU-tukeen, sillä hän myöntää, että "ihmisten ennakkoluulot meitä naisia kohtaan" olivat aluksi suurin este heidän toiminnassaan.

Anna Darzenta esitteli yritystään TO KASTRIPDF [6 MB] a Eurooppalaisen pk-yritysviikon 2010 yhteydessä. Eurooppalaisen pk-yritysviikon tarkoituksena on jakaa tietoa mikro- ja pk-yrityksille EU-tuesta sekä kansallisilta, alueellisilta ja paikallisilta viranomaisilta haettavasta tuesta. Lisäksi kampanjalla pyritään edistämään yrittäjyyttä, jotta yhä useammat harkitsisivat vakavasti ryhtyvänsä yrittäjiksi.

Lisätietoa:

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 10/02/2014 | Sivun alkuun