Διαδρομή πλοήγησης

Άνεργες Ελληνίδες δημιουργούν τη δική τους επιχείρηση γαστριμαργικών απολαύσεων

Ιούλιος 2010

Άννα Δαρζέντα

Με τη βοήθεια χρηματοδότησης της ΕΕ, μια ομάδα γυναικών χωρίς προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν εργατικό συνεταιρισμό, προκειμένου να κερδίσει τα προς το ζην. Έτσι γεννήθηκε ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ.

Στη Σύρο, ένα ελληνικό νησί με υψηλό δείκτη ανεργίας, μια ομάδα από δραστήριες ντόπιες νοικοκυρές ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση catering και να αρχίσουν να εργάζονται εκτός σπιτιού. Από το 2000, η Άννα Δαρζέντα και 27 ακόμη γυναίκες απασχολούνται σε αυτή την κοινωνική επιχείρηση, η οποία προσφέρει υπηρεσίες catering για εκδηλώσεις τόσο στη Σύρο όσο και σε άλλα ελληνικά νησιά. Επιπλέον, παρασκευάζουν γλυκά και έχουν ανοίξει ένα επιτυχημένο εστιατόριο με χαμηλές τιμές, όπου σερβίρουν χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα.

Όταν ξεκινούσαν, καμία από αυτές τις γυναίκες δεν διέθετε σχετική επαγγελματική εμπειρία ή κατάρτιση, παρ' όλα αυτά επέμειναν. Ήδη από την αρχή είχαν τη στήριξη του προγράμματος EQUAL για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων στις αγορές της ΕΕ, τόσο μεταξύ εργαζομένων όσο και μεταξύ εκείνων που αναζητούν εργασία. Η Δαρζέντα είναι ενθουσιασμένη με την υποστήριξη της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι "οι προκαταλήψεις του κόσμου απέναντί μας ως γυναίκες" αποτέλεσαν το μεγαλύτερο εμπόδιο στο ξεκίνημα.

Η Άννα Δαρζέντα παρουσίασε ΤΟ ΚΑΣΤΡΙPDF [5 MB] στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜΜΕ 2010. Η Δαρζέντα τόνισε τη σημασία της κοινοτικής συνδρομής και το ρόλο των επιχειρήσεων στη δημιουργία απασχόλησης και την παροχή αισθήματος ασφάλειας στους ανθρώπους.

Περισσότερες πληροφορίες:

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2014 | Αρχή σελίδας