Sti

Arbejdsløse græske kvinder har etableret deres egen delikatesseforretning

Juli 2010

Anna Darzenta

Ved hjælp af EU-støttemidler lykkedes det en gruppe kvinder uden tidligere erhvervserfaring at oprette et arbejderkooperativ for at skabe sig en levevej. På den måde så TO KASTRI Kvindeligt landbrugsturismekooperativ dagens lys.   

På den græske ø Syros er der stor arbejdsløshed, men en gruppe aktive lokale husmødre slog sig sammen om at skaffe arbejde uden for hjemmet og åbnede deres egen cateringvirksomhed. Siden 2000 har Anna Darzenta og 27 andre kvinder været i gang med dette sociale foretagende, der leverer mad til lokale fester på Syros og andre græske øer. De fremstiller også slik og driver en succesrig restaurant, som sælger traditionel græsk mad til lave priser. 

Da de startede, havde ingen af disse kvinder relevante erhvervsfaglige kvalifikationer eller uddannelse, men alligevel satte de sig for at gennemføre det. EQUAL-ordningen for kvindelige iværksættere, der finansieres af Den Europæiske Socialfond, har hjulpet dem lige fra begyndelsen. Ordningen tager sigte på at bekæmpe uligheder på arbejdsmarkedet i EU og forskelsbehandling blandt såvel arbejdstagere som arbejdsløse. Darzenta er glad for EU-støtten og pointerer, at "folks fordomme over for os som kvinder" var den største forhindring, da virksomheden blev etableret.

Anna Darzenta præsenterede TO KASTRI [6 MB] i forbindelse med den europæiske SMV-uge 2010. Darzenta understregede betydningen af EU-støtten og virksomhedernes rolle med hensyn til at skabe arbejdspladser og sikkerhed for folk.

For yderligere oplysninger:

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 10/02/2014 | Til toppen