Sti

Grøn virksomhed – SMV'ers gode mulighed

December 2010

Libor Novák

Tjekken Libor Novák, direktøren for udlandshandel i Step Trutnov, en producent af højteknologisk opvarmningsudstyr og produkter til energiindustrien, opmuntrer andre europæiske SMV'er til at blive grønne. Det var hans hovedbudskab på SMV konferencen "Hvordan skaber grøn penge" der blev afholdt i Bruxelles den 18. november for at diskutere økologiske og bæredygtige forretningsmuligheder.

Hvordan fik Step TrutnovEnglish sine grønne forretningsideer? Libor Novák forklarer at de havde en ide om at anvende overskudskorn fra de lokale gårde og udvikle noget udstyr der kunne bruge det som energi. I dag er virksomheden en succesfuld producent af biomassekedler, trykbeholdere, ovne m.v., og er lidt efter lidt komme ind på udenlandske markeder. Selv om han indrømmer at det i begyndelsen ikke var let at finde finansiering til grønne ideer lykkedes det efterhånden virksomheden og de modtog også forskellige former for EU støtte, herunder til innovation og marketing.

Konference fokuserede på den brede vifte af "grønne" markedsmuligheder som mindre europæiske virksomheder kan drage fordel af, fra energidistribution til informationsteknologi. Novák’s budskab til andre mindre virksomheder er tydeligt: "Vær ikke bange, bare få de til at ske! Vi gjorde det, og det virkede.”

Da mere ende to tredjedele af europæerne arbejder i SMV'er er det afgørende at disse virksomheder går forrest i den grønne økonomi. Konferences budskab var tydeligt. SMV'er er den styrke som Europa har brug for til fremtiden og de bør gribe den grønne revolutions forretningsmulighed. Grøn lovgivning skal ikke ses som en byrde, men snarere som en mulighed for mindre virksomheder i Europa.

Mere end 600 deltagere– SMV'er, erhvervsorganisationer, politiske beslutningstagere, højprofilerede økonomer, m.m. – deltog i SMV konferencen, der var organiseret i fællesskab af Europa-Kommissionen og det belgiske EU formandskab.

Mere information:

 • SMV konference - Hvordan skaber grøn pengeEnglish

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 11/02/2014 | Til toppen