Navigacijska pot

SOLVIT olajšuje življenje podjetjem s tem, ko rešuje zakonodajne težave

Avgust 2010

Švedska črpalka za čiščenje bazenov

Francija je prenosnim bazenskim črpalkam švedskega podjetja prepovedala vstop na svoje trge. Največja napetost črpalk 12 V AC, kadar so v bazenu ljudje, je skladna s pravili EU, toda Francija je trdila, da ta napetost velja za bazene tudi, kadar so prazni. Švedsko podjetje se je obrnilo na SOLVIT, da bi razrešili primer, saj pravila niso bila več jasna.

SOLVIT je ugotovil, da francoska pravila veljajo le za vgrajene črpalke, črpalke švedskega podjetja pa so bile prenosne in namenjene uporabi v bazenu brez plavalcev. Ker je SOLVIT to razjasnil, je švedsko podjetje dobilo dovoljenje za nadaljnjo prodajo v Franciji.

Reševanje primera je trajalo 15 tednov, vendar se SOLVIT trudi, da reši primere podjetij že v 10 tednih, da ne bi podjetja utrpela prevelikih finančnih izgub zaradi razvlečenih čakalnih dob na sodiščih.

Vsa evropska podjetja imajo pravico, da svoje storitve in izdelke prodajajo v drugih državah EU. Zapletena pravila in uredbe pa včasih otežijo vsakodnevno poslovanje. SOLVIT je brezplačna storitev za Evropejce, ki se hočejo pozanimati in/ali bi se radi pritožili glede evropske zakonodaje. Če se državne ali lokalne oblasti zmotijo ali ne poznajo evropskega zakona, bo SOLVIT preučil primer. Po Evropi je 30 centrov SOLVIT za pomoč podjetjem, ki menijo, da niso bila obravnavana pošteno in v skladu z načeli notranjega trga.

Več informacij:

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 13/03/2014 | Na vrh