Cale de navigare

SOLVIT vine în ajutorul companiilor rezolvând problemele de ordin legislativ

August 2010

Pompa suedeză pentru curăţarea piscinelor

Companiile care întâmpină probleme în situaţii internaţionale complexe pot solicita ajutor reţelei SOLVIT. Aşa a reuşit un fabricant suedez de echipamente pentru curăţat piscine să dobândească permisiunea de a continua să îşi comercializeze produsele în Franţa, în ciuda unei interdicţii iniţiale.

Franţa interzisese iniţial accesul pe pieţele sale pentru pompele de piscină portabile ale unei firme suedeze. Tensiunea maximă de 12 V c.a. a pompelor cât timp se aflau oameni în piscină era conformă cu regulile UE, dar Franţa a afirmat că această tensiune trebuia respectată şi când în piscină se aflau oameni, şi când aceasta era goală. Compania suedeză a contactat SOLVIT pentru a clarifica situaţia, deoarece regulile nu mai erau clar definite.

SOLVIT a constatat că regula franceză se aplica doar în cazul pompelor fixe, în timp ce pompele în cauză ale companiei suedeze erau portabile şi erau destinate utilizării în momentele în care în apă nu se afla nimeni. Datorită acestei clarificări din partea SOLVIT, compania suedeză a primit permisiunea de a continua să îşi comercializeze produsele în Franţa.

Rezolvarea cazului a durat 15 săptămâni, dar, de obicei, SOLVIT intenţionează să rezolve cazurile de afaceri în doar 10 săptămâni, astfel încât companiile să nu sufere pierderi financiare din cauza aşteptării prelungite sau a proceselor judiciare.

Toate companiile europene au dreptul de a-şi vinde serviciile şi produsele în alte ţări ale UE. Regulile şi reglementările complexe îngreunează uneori activitatea de afaceri de zi cu zi. SOLVIT este un serviciu de contact gratuit pentru europenii care au întrebări şi/sau reclamaţii privind legislaţia europeană. Dacă autorităţile naţionale sau locale au comis o eroare sau nu sunt conştiente de textul legislaţiei europene, SOLVIT va examina cazul. În Europa, există 30 de centre SOLVIT care vin i în ajutorul companiilor care consideră că nu au fost tratate corect, în conformitate cu principiile pieţei interne.

Informaţii suplimentare:

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 13/03/2014 | Începutul paginii