Navigációs útvonal

A SOLVIT a jogszabályokból eredő problémák megoldásával megkönnyíti a vállalkozások életét

2010. augusztus

Svéd medencetisztító szivattyú

Ha a vállalkozások bonyolult nemzetközi helyzetekből eredő problémákkal szembesülnek, a SOLVIT hálózathoz fordulhatnak segítségért. Egy medencetisztító berendezéseket gyártó svéd vállalkozás így szerezte meg az engedélyt arra, hogy Franciaországban továbbra is forgalmazhassa termékeit a kezdeti tilalom ellenére.

Franciaország megtiltotta egy hordozható medencetisztító szivattyúkat gyártó svéd cég számára, hogy termékét forgalomba hozza a francia piacon. A szivattyú megfelelt az uniós előírásoknak, amelyek szerint a maximális váltakozó feszültség 12 V lehet, amennyiben emberek tartózkodnak a vízben, ám Franciaország úgy vélte, ezt a maximális feszültséget kell alkalmazni akkor is, ha a medence üres, nem pedig csak akkor, ha emberek tartózkodnak benne. A svéd társaság a SOLVIT-hoz fordult a helyzet tisztázása érdekében, mivel a szabályok nem voltak egyértelműek.

A SOLVIT megbizonyosodott arról, hogy a francia szabály csak a rögzített szivattyúkra vonatkozik, a svéd társaság gyártotta kérdéses berendezések viszont hordozhatóak, és nem fürdőzés közbeni üzemeltetésre szánták őket. Annak köszönhetően, hogy a SOLVIT tisztázta a helyzetet, a svéd vállalkozás engedélyt kapott arra, hogy termékeit továbbra is értékesítse Franciaországban.

Az eset megoldása 15 hetet vett igénybe, ám általában a SOLVIT arra törekszik, hogy a vállalkozások ügyeit mindössze 10 hét alatt rendezze, így azokat nem éri pénzügyi veszteség az elhúzódó várakozási idő vagy bírósági ügyek miatt.

Minden európai vállalkozás jogosult arra, hogy termékeit és szolgáltatásait más uniós országokban értékesítse. A bonyolult szabályok azonban néha megnehezítik a vállalkozások mindennapjait. A SOLVIT ingyenes szolgáltatás azon európaiak számára, akik kérdést szeretnének feltenni és/vagy panasszal élnek valamely európai jogszabállyal kapcsolatban. Amennyiben a nemzeti vagy helyi hatóságok hibát követtek el vagy nincsenek tisztában azzal, hogy mit mond az európai jog, a SOLVIT kivizsgálja az ügyet. 30 SOLVIT-központ működik Európában olyan vállalkozások megsegítésére, amelyek úgy érzik, nem részesültek méltányos bánásmódban a belső piac elveivel összhangban.

További információk:

Minden sikertörténet

Az oldal tetejére
De mi az a kkv?

Hírek

  Minden hírRSS

  Főbb programok vállalkozók részére

  • Kilépni a nemzetközi piacra az Enterprise Europe Network segítségével
  • A jövő vállalkozóinak segítése az Erasmus for Young Entrepreneurs révén

  Ezt a weboldalt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság tartja fenn
  és a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) finanszírozza..

  Utolsó frissítés: 13/03/2014 | Az oldal tetejére