Navigointipolku

SOLVIT helpottaa yritysten elämää ratkomalla lainsäädäntöön liittyviä ongelmia  

Elokuu 2010

Ruotsalainen uima-altaan puhdistuspumppu

Jos yrityksille tulee ongelmia monimutkaisissa kansainvälisissä tilanteissa, ne voivat kääntyä SOLVIT-verkoston puoleen. Näin myös ruotsalainen uima-altaiden puhdistuspumppujen valmistaja sai luvan jatkaa tuotteidensa myymistä Ranskassa, vaikka se oli siltä kielletty.

Ranska oli kieltänyt ruotsalaisfirman pääsyn markkinoilleen. Firman markkinoimien puhdistuspumppujen enimmäisvolttimäärä - 12 voltin vaihtovirtajännite ihmisten ollessa vedessä - oli EU-sääntöjen mukainen, mutta Ranskan mielestä maksimijännitteen piti olla sama, oli altaassa ihmisiä tai ei. Ruotsalainen yritys otti yhteyttä SOLVITiin selvittääkseen tilanteen, sillä säännöt eivät olleet enää aivan yksioikoiset.  

SOLVIT totesi, että Ranskan säännöt pätivät ainoastaan altaisiin asennettuihin pumppuihin, mutta kyseessä olevat pumput olivat kannettavia ja käytössä, kun vedessä ei ollut ihmisiä. Tämän SOLVITin selvityksen ansiosta ruotsalainen yritys sai luvan jatkaa myymistä Ranskassa.

SOLVITilta meni 15 viikkoa tapauksen ratkaisemiseen, mutta yleensä se pyrkii käsittelemään yritysten tapaukset 10 viikossa, jotta näille ei tulisi liikaa taloudellista tappiota pitkien odotusaikojen tai oikeudenkäyntien vuoksi.

Kaikilla eurooppalaisilla yrityksillä on oikeus myydä palveluitaan ja tuotteitaan muissa EU-maissa. Joskus monimutkaiset säännöt kuitenkin tekevät jokapäiväisestä liike-elämästä hankalaa. SOLVIT on ilmainen palvelu eurooppalaisille, jotka haluavat kysyä tai valittaa eurooppalaiseen lainsäädäntöön liittyvistä asioista. Jos kansalliset tai paikalliset viranomaiset ovat tulkinneet väärin tai ovat tietämättömiä eurooppalaisista laeista, SOLVIT voi tutkia tapaukset. Euroopassa on 30 SOLVIT-keskusta auttamassa yrityksiä, jotka eivät omasta mielestään ole saaneet oikeutettua kohtelua sisämarkkinoiden periaatteiden mukaisesti.

Lisätietoa:

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 13/03/2014 | Sivun alkuun