Sti

SOLVIT gør livet lettere for virksomheder ved at løse lovgivningsmæssige problemer

August 2010

Svensk rensepumpe til svømmebassiner

Hvis virksomheder støder på problemer i komplekse situationer i udlandet, kan de rette henvendelse til SOLVIT-netværket for at få hjælp. Sådan fik en svensk producent af rensningsanlæg til svømmebassiner grønt lys til at sælge sine produkter i Frankrig trods et forudgående forbud.

En svensk virksomhed, der sælger mobile rensepumper til svømmebassiner, blev nægtet adgang til det franske marked. Pumpen, der fungerer med højst 12 volt vekselstrøm, når der er badegæster i bassinet, overholdt de europæiske regler, men ifølge de franske regler gjaldt maksimumspændingen både, når der var gæster i bassinet, og når bassinet var tomt. Det svenske firma kontaktede SOLVIT for at få klarhed over situationen, da reglerne ikke var entydige.

SOLVIT konstaterede, at de franske regler kun gjaldt faste rensningsanlæg, hvorimod den svenske virksomheds maskiner var mobile og kun skulle bruges, når der ikke er nogen i vandet. Takket være denne afklaring fra SOLVIT fik den svenske virksomhed grønt lys til at sælge sine produkter i Frankrig.

Det tog 15 uger at løse sagen, men SOLVIT forsøger normalt at behandle og løse sager for virksomheder inden for en frist på ti uger, så virksomhederne ikke lider økonomiske tab som følge af langvarige ventetider eller retssager.

Alle europæiske virksomheder har ret til at sælge deres varer og tjenesteydelser i andre EU-lande. De komplicerede regler og love gør sommetider livet besværligt for virksomhederne. SOLVIT er en gratis kontaktservice for borgerne i EU, der har spørgsmål til og/eller ønsker at klage over anvendelsen af EU-lovgivningen. Hvis nationale eller lokale myndigheder har lavet fejl eller anvender EU-reglerne forkert, undersøger SOLVIT sagen. Der findes 30 SOLVIT-centre i Europa til at bistå virksomheder, der føler, at de ikke har fået en retfærdig behandling i overensstemmelse med reglerne om det indre marked.

For yderligere oplysninger:

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 13/03/2014 | Til toppen