Navigacijska pot

Plesna šola Nurie Ventura uresničena zahvaljujoč mikro posojilu

April 2010

Sanje Nurie Ventura, da bi odprla lastno plesno šolo v Barceloni, so se uresničile s pomočjo mikro posojila. "Brez mikro posojila šole ne bi mogla odpreti: šola mi zagotavlja stabilnost, je moja prihodnost."

Nuria Ventura je koreografka, umetniška direktorica, plesalka flamenk in sodobnega plesa ter direktorica in učiteljica na plesni šoli. Njen načrt, da bi odprla svojo lastno plesno šolo, je bil omogočen leta 2007 zahvaljujoč mikro posojilu v višini 25.000 EUR, ki ga je podprla EU. Ta ji je omogočil, da je najela prostore in jih prenovila za dejavnosti šole.

V začetku je imela 20 učencev, toda njihovo število se je v manj kot dveh letih povzpelo na 60. "Želim si, da bi šola postala vodilna plesna šola v regiji in bi bila povezana z najboljšimi strokovnjaki na tem področju. Prav tako pa si želim, da bi se število učencev povečalo." Šola Nurie Ventura ustvarja tudi nova delovna mesta: trenutno ima 10 zaposlenih za določen čas.

"Pridobitev mikro posojila je bila enostavna: skupaj s svojim življenjepisom sem predložila načrt, ki so ga ocenili kot uresničljivega. Imela sem tudi jasno poslovno zamisel, ki je bila povezana z usposabljanjem strokovnjakov, zato so me izbrali."

Okvirni program za konkurenčnost in inovacije 2007-2013 nudi možnosti za zagotovitev mikro posojil prek finančnih instrumentov, ki jih upravlja Evropski investicijski skladEnglish (EIF). EIF v okviru instrumenta "Garancijska shema za MSP za mikro posojila" nudi posojilna jamstva mikroposojilnim organizacijam za posojila v višini največ 25 000 EUR, ki jih najamejo mikro podjetja (ki imajo največ 9 zaposlenih).

Zahvaljujoč mikro posojilom, ki jih podpira EU, imajo številni podjetniki v Evropi priložnost, da odprejo ali razvijejo svoje malo podjetje. MicroBank, hčerinska banka španske hranilnice La Caixa, dodeljuje mikro posojila, za katere jamčijo programi EU, ljudem, ki ne morejo dobiti posojila pri drugih bankah. Na ta način tudi ljudje, ki nimajo toliko možnosti kot drugi, dobijo priložnost, da se razvijejo ter obenem ustvarijo delovna mesta in povečajo storilnost.

Več informacij:

 • Mikro podjetja lahko podrobnosti o finančnih posrednikih, ki ponujajo mikro posojila, poiščejo na spletni strani Access2finance
 • Dodatne informacije o tem DeutschEnglishfrançais

Vse zgodbe o uspehu

Na vrh
Ampak kaj je MSP?

Novice

  Vse noviceRSS

  Ključni programi za podjetnike

  • Razširite poslovanje v tujino z mrežo Enterprise Europe Network
  • Bodite mentor bodočemu podjetniku z Erasmus for Young Entrepreneurs

  To spletišče upravlja GD za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja
  in financira Okvirni program za konkurenčnost in inovativnost.

  Zadnja sprememba: 04/02/2014 | Na vrh