Cale de navigare

Şcoala de dans a Nuriei devine realitate datorită unui microcredit

aprilie 2010

Visul Nuriei Ventura de a-şi deschide propria şcoală de dans în Barcelona a devenit realitate datorită unui microcredit. "Fără microcredit, nu aş fi putut deschide şcoala: şcoala îmi oferă stabilitate, este viitorul meu."

Nuria Ventura este coregraf, director artistic, dansatoare de flamenco şi stiluri contemporane, precum şi directoare şi profesoară la o şcoală de dans. Visul său de a-şi deschide propria şcoală de dans a devenit realizabil în 2007 datorită unui microcredit garantat de UE în valoare de 25 000 de euro, care i-a permis să închirieze spaţiul şi să îl renoveze pentru activităţile şcolii.

La început au fost 20 de cursanţi, dar numărul a crescut la 60 în mai puţin de doi ani. "Aş dori ca şcoala să fie printre cele mai importante din regiune, să fie asociată cu cei mai buni profesionişti din domeniu. De asemenea, aş dori să crească numărul cursanţilor." Şcoala Nuriei a creat şi locuri de muncă: ea are acum 10 angajaţi cu normă parţială.

"A fost uşor să obţin microcreditul: mi-am prezentat planul şi CV-ul, iar ei au considerat că planul este viabil. Am avut şi o idee de afaceri clară cu pregătire profesionistă în domeniu, aşa că am fost aleasă."

Programul cadru pentru competitivitate şi inovaţie 2007-2013 oferă posibilităţi de garantare a microcreditelor prin intermediul unor instrumente financiare gestionate de Fondul European de InvestiţiiEnglish. Ca parte a instrumentului "Compartimentul de microcreditare pentru facilitatea de garantare a microcreditelor pentru IMM-uri", FEI garantează împrumuturile pentru organizaţiile de microcreditare, în cazul unor împrumuturi de până la 25 000 de euro pentru microîntreprinderi (întreprinderi cu până la 9 angajaţi).

Graţie microcreditelor sprijinite de UE, numeroşi întreprinzători din Europa au şansa de a demara sau de a dezvolta o întreprindere mică. MicroBank, filiala pe probleme sociale a băncii spaniole La Caixa, acordă microcredite garantate de UE persoanelor care nu pot obţine credite de la alte bănci. În acest fel, persoanele mai puţin avantajate au şansa de a se dezvolta, de a contribui la crearea de locuri de muncă şi de a spori producţia.

Mai multe informaţii:

  • Microîntreprinderile pot găsi informaţii despre instituţiile financiare intermediare care pot oferi împrumuturi în cadrul Facilităţii de microcreditare pe site-ul web Access2Finance
  • Informaţii suplimentare despre iniţiativele politice ale Comisiei privind microcreditareaDeutschEnglishfrançais

Toate poveștile de succes

Începutul paginii
Ce este un IMM?

Programe cheie pentru antreprenori

  • Deveniţi internaţional cu Enterprise Europe Network
  • Formaţi un viitor antreprenor prin Erasmus for Young Entrepreneurs

Acest site web este gestionat de DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune
și finanțat de Programul-cadru pentru Competitivitate și Inovare (PCI).

Ultima actualizare: 04/02/2014 | Începutul paginii