Navigointipolku

Tanssikoulu avasi ovensa mikroluoton avulla

Huhtikuu 2010

Nuria Venturan unelma oman tanssikoulun avaamisesta Barcelonaan toteutui mikroluoton ansiosta. ”En olisi pystynyt perustamaan tanssikoulua ilman mikroluottoa. Koulu tarjoaa vakautta, ja siinä on minun tulevaisuuteni.”

Nuria Ventura on koreografi, taiteellinen johtaja, flamencon ja nykytanssin ammattilainen sekä tanssikoulun johtaja ja professori. Nurian suunnitelma tanssikoulun avaamisesta toteutui vuonna 2007 EU:n tukemalla mikroluotolla, jonka suuruus oli 25 000 euroa. Lainan avulla Nuria pystyi vuokraamaan ja remontoimaan tilat koulun käyttöön.

Alun perin koulussa oli 20 opiskelijaa, ja alle kahdessa vuodessa määrä on noussut 60:een. ”Haluan tehdä koulustani seutumme johtavan tanssikoulun, joka yhdistetään alan parhaisiin ammattilaisiin. Haluaisin myös opiskelijamäärän kasvavan.” Nurian perustama koulu tukee työllisyyttä: koulussa on 10 osa-aikaista työntekijää.

”Mikroluoton saaminen oli helppoa: esitin suunnitelmani yhdessä ansioluetteloni kanssa, ja he pitivät suunnitelmaa kannattavana. Minulla oli myös selkeä liikeidea ja asiaankuuluva koulutus, joten hakemukseni hyväksyttiin.”

Vuosina 2007–2013 käynnissä oleva kilpailukyvyn ja innovaation puiteohjelma tarjoaa mahdollisuuksia saada takaus mikroluotolle Euroopan investointirahastonEnglish hallinnoimien rahoitusvälineiden kautta. Pk-yritysten takausjärjestelmän pienluottotakuut ovat se väline, jonka avulla Euroopan investointirahasto antaa lainatakuita mikroluottoja myöntäville organisaatioille korkeintaan 25 000 euron arvosta mikroyrityksille (yrityksille, joilla on enintään yhdeksän työntekijää).

Pk-yrityksiä tukevien EU:n mikroluottojen ansiosta eurooppalaisilla yrittäjillä on mahdollisuus perustaa tai kehittää pienyrityksiä. Espanjalaisen La Caixa -pankin sosiaaliseen luototukseen erikoistunut MicroBank myöntää EU:n takaamia mikroluottoja niille, jotka eivät voi saada lainaa muilta pankeilta. Näin heikommassa taloudellisessa asemassa olevilla yrittäjillä on mahdollisuus kehittää itseään, luoda työpaikkoja ja lisätä tuotantoa.

Lisätietoa:

 • Lisätietoa mikroyrityksille rahoituslaitoksista, jotka tarjoavat lainoja pienluottotakuilla: Access2finance
 • Lisätietoa komission poliittisista aloitteista liittyen mikroluottoihinDeutschEnglishfrançais

Kaikki menestystarinat

Sivun alkuun
Mutta mikä on pk-yritys?

Uusimmat uutiset

  Kaikki uutisetRSS

  Yrittäjille suunnatut ohjelmat

  • Kansainvälistyminen Enterprise Europe Network
  • Opasta uutta yrittäjää Erasmus for Young Entrepreneurs

  Tätä sivustoa hallinnoi sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosasto
  ja sitä rahoitetaan kilpailukyvyn ja innovoinnin puiteohjelmasta.

  Viimeisin päivitys: 04/02/2014 | Sivun alkuun