Διαδρομή πλοήγησης

Η σχολή χορού της Nuria γίνεται πραγματικότητα χάρη σε μικροδάνειο

Απρίλιος 2010

Το όνειρο της Nuria Ventura να ανοίξει τη δική της σχολή χορού στη Βαρκελώνη απέκτησε σάρκα και οστά χάρη σε ένα μικροδάνειο: «Χωρίς το μικροδάνειο, δεν θα μπορούσα να ανοίξω τη σχολή. Αυτή μου παρέχει σταθερότητα. Σ' αυτή είναι το μέλλον μου».

Η Nuria Ventura είναι χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια, χορεύτρια φλαμένκο, χορεύτρια σύγχρονου χορού, καθώς και σκηνοθέτιδα και καθηγήτρια σε σχολή χορού. Το σχέδιό της να ανοίξει δική της σχολή χορού έγινε εφικτό το 2007, χάρη σε μικροπίστωση ύψους €25 000 με την υποστήριξη της ΕΕ, η οποία της επέτρεψε να μισθώσει το χώρο και να τον ανακαινίσει για τις δραστηριότητες της σχολής.

Αν και αρχικά είχε 20 σπουδαστές, ο αριθμός τους ανέβηκε στους 60 σε λιγότερο από δύο χρόνια. «Θα ήθελα η σχολή να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της περιοχής, να συνδέσει το όνομά της με τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου. Θα ήθελα επίσης να δω τους σπουδαστές να αυξάνονται.» Επιπλέον, η σχολή της Nuria δημιουργεί θέσεις εργασίας: σήμερα διαθέτει δέκα θέσεις μερικής απασχόλησης.

«Η εκταμίευση της μικροπίστωσης ήταν απλή: μαζί με το βιογραφικό μου κατέθεσα το σχέδιό μου, το οποίο κρίθηκε βιώσιμο. Διέθετα μια σαφή επιχειρηματική ιδέα, σε συνδυασμό με συναφή επαγγελματική εκπαίδευση, έτσι λοιπόν με επέλεξαν.»

Το πρόγραμμα πλαίσιο για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία (2007-13) προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εγγυήσεων για μικροπιστώσεις μέσω χρηματοδοτικών μέσων του Ευρωπαϊκού Ταμείου ΕπενδύσεωνEnglish. Μέσω της «Θυρίδας Μικροπιστώσεων του Μηχανισμού Εγγυήσεων υπέρ των ΜΜΕ» το ΕΤαΕ παρέχει εγγυήσεις δανείων σε μικροπιστωτικούς οργανισμούς για δάνεια έως και €25 000 σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (εκείνες που απασχολούν μέχρι και εννέα εργαζομένους).

Χάρη στις μικροπιστώσεις με τη στήριξη της ΕΕ, πολλοί Ευρωπαίοι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να συστήσουν ή να αναπτύξουν μια μικρή επιχείρηση. Η MicroBank, κοινωνική τράπεζα της ισπανικής τράπεζας La Caixa, χορηγεί μικροπιστώσεις εγγυημένες από ευρωπαϊκά προγράμματα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να δανειστούν από άλλες τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο, άνθρωποι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη θέση τους, αλλά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής.


Περισσότερες πληροφορίες:

  • Λεπτομερείς πληροφορίες για πολύ μικρές επιχειρήσεις σχετικά με ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς οργανισμούς που χορηγούν δάνεια στο πλαίσιο της Θυρίδας Μικροπιστώσεων, στον ιστότοπο Access2finance
  • Περαιτέρω πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής όσον αφορά τις μικροπιστώσειςDeutschEnglishfrançais

Όλα τα παραδείγματα επιτυχίας

Αρχή σελίδας
Όμως, τι είναι μια ΜΜΕ;

Τα κυριότερα προγράμματα για επιχειρηματίες

  • Δραστηριοποιηθείτε στο εξωτερικό με το Enterprise Europe Network
  • Καθοδηγήστε νέους επιχειρηματίες: Erasmus for Young Entrepreneurs

Η διαχείριση του παρόντος δικτυακού τόπου πραγματοποιείται από τη ΓΔ Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ
και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα-πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΠΠΑΚ).

Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2014 | Αρχή σελίδας