Sti

Nurias danseskole er en realitet takket være mikrolån

April 2010

Nuria Venturas drøm om at åbne sin egen danseskole i Barcelona blev til virkelighed takket være en mikrokredit. “Jeg kunne ikke have åbnet skolen uden mikrokreditten: skolen giver mig stabilitet, det er min fremtid.”

Nuria Ventura er koreograf, kunstnerisk direktør, flamingodanser, moderne danser, samt direktør og lærer i en danseskole. Hendes plan om at åbne sin egen danseskole blev gjort mulig i 2007 takket være en EU-støttet mikrokredit på 25.000 EUR der satte hende i stand til at leje lokalerne og renovere dem til skolens aktiviteter.

Der var oprindelig 2 elever men tallet er steget til 60 på mindre end to år. “Jeg så gerne skolen som den førende danseskole i regionen, være forbundet med de bedste professionelle på feltet. Og jeg så også gerne et øget antal elever.” Nurias skole skaber også beskæftigelse: hun har nu 10 deltidsansatte.

“At få mikrokreditten var nemt: Jeg præsenterede min plan sammen med mit CV og de anså planen for at være i orden. Jeg havde også en klar forretningside og en relevant erhvervsuddannelse, så jeg blev valgt.”

2007-13 rammerprogrammet for konkurrenceevne og innovation tilbyder muligheden for mikrokreditgarantier via finansielle instrumenter som bliver forvaltet af Den Europæiske InvesteringsfondEnglish. EIF giver, via instrumentet ”SMV Garantifacilitetsmikrokreditvinduet”, lånegarantier til mikrokreditorganisationer for lån ind til 25.000 EUR til mikrovirkomheder (dem med ind til 9 ansatte).

Mange entreprenører i Europa har, takket være mikrokreditter der er bakket op af EU, muligheden for at starte eller udvikle en mindre virksomhed. MicroBank, den spanske bank La Caixas sociale bank, giver mikrokreditter, der er garanteret af EU programmer, til personer der ikke kan få lån fra andre banker. På denne måde får dårligere stillede personer en mulighed for at udvikle sig selv, og skabe yderligere jobs og øge produktionen.

Yderligere information:

 • Mikrovirsomheder kan finde detaljer om finansielle formidlere, som kan tilbyde lån gennem mikrokreditvinduet, på webstedet Access2finance
 • Yderligere information om Kommissionens politiske initiativer for mikrokreditDeutschEnglishfrançais

Alle succeshistorier

Til toppen
Men hvad er en SMV?

Nyheder

  Alle nyhederRSS

  Væsentlige programmer for iværksættere

  • Bliv international med Enterprise Europe Network
  • Bliv mentor for en fremtidig iværksætter med Erasmus for Young Entrepreneurs

  Dette websted forvaltes af GD for det Indre Marked, Erhvervspolitik, Iværksætteri og SMV’er
  og finansieres over Rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation (CIP).

  Seneste opdatering: 04/02/2014 | Til toppen