Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Vodja Predstavništva Nataša Goršek Mencin
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

Nataša Goršek MencinNataša Goršek Mencin se je rodila leta 1966. Po diplomi iz dramaturgije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani leta 1992 je svojo poklicno pot začela na področju medijev.

Od leta 1992 do leta 1999 je bila zaposlena na javni televiziji TV Slovenija, kjer je bila med drugim pet let urednica in vodja sektorja za igrane programe. Na TV Slovenija je pridobila izkušnje kot novinarka, urednica programov in izvršna producentka.

Med letoma 2000 in 2005 je kot podsekretarka in svetovalka ministru delovala na Ministrstvu za kulturo na področju medijev in avdiovizualnih vsebin ter sodelovala pri pogajanjih Slovenije za prevzem evropske zakonodaje na področju medijev. V tem obdobju je opravila triletni program usposabljanja izbranih uradnikov na področju evropske integracije (t. i. Fast Stream program Upravne akademije) in se dodatno izobraževala na področju prava in ekonomskih študij v Španiji.

Leta 2005 je opravila uradniški izpit za delo v evropskih institucijah in prevzela vodenje Informacijske pisarne Evropskega parlamenta za Slovenijo, ki jo je vodila do februarja 2012. Marca 2012 je prevzela vodenje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Je tudi avtorica vrste scenarijev in dram. Tekoče govori angleško, špansko, francosko, hrvaško in srbsko, obvlada pa tudi osnove nemščine in portugalščine.

Življenjepis v slovenščini msw8 - 474 KB [474 KB]

Življenjepis v angleščini msw8 - 464 KB [464 KB]

 

 

 

V središču
Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«
Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«

Evropske institucije so leto 2013 razglasile za evropsko leto državljanov. Številni dogodki, ki se odvijajo po vseh državah članicah pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre so posvečeni pojasnjevanju pravic in priložnosti...

Več ...

 

NE ZAMUDITE
KoledarPublikacije.

Zadnja sprememba: 10/09/2013  |Na vrh