Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Vprašajte nas
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

Imate vprašanja o Evropski uniji? Ne veste, katere pravice imate, katera zakonodaja EU velja v vašem primeru, kako lahko pravice uveljavite? Vas zanima možnost pridobivanja sredstev iz EU?

Vprašajte nas

EUROPE DIRECT: osrednja informacijska služba Evropske unije

Evropska komisija je za tiste, ki vas zanimajo informacije o Evropski uniji, njenih politikah in institucijah zagotovila storitev t. i. informacijskih točk EUROPE DIRECT. Vsi, ki iščete informacije o evropskih zadevah, jih na informacijsko točko lahko naslovite pisno ali ustno po telefonu, elektronski pošti, navadni pošti ali pa se osebno oglasite na 7. informacijskih točkah po Sloveniji.

  • Brezplačna telefonska številka  Europe Direct centra: 00 800 67 89 10 11. Pokličete jo lahko iz katere koli države Evropske unije in svoje vprašanje zastavite v slovenskem jeziku 
  • Vprašanje lahko zastavite po elektronski pošti ali preko spletne strani.
  • V Sloveniji lahko pokličete, pišete, pošljete sporočilo ali obiščete eno od sedmih informacijskih točk Europe Direct, ki delujejo v Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novem mestu, Murski Soboti in na Ravnah na Koroškem. 

Portal Tvoja Evropa

Pomoč za državljane EU in njihove družinske člane ter za podjetja v EU ter praktične nasvete v zvezi s potovanjem, življenjem, delom in poslovanjem v EU najdete na portalu Tvoja Evropa

Tvoja Evropa – nasveti: spletno in osebno svetovanje o pravicah v EU

Kadar potrebujete pomoč ali dodaten nasvet, je na voljo javna svetovalna storitev EU Tvoja Evropa – nasveti. Neodvisni pravni strokovnjaki odgovarjajo na konkretna vprašanja v zvezi s pravicami v EU. V enem tednu vam bo ekipa:

  • brezplačno in osebno svetovala v vašem jeziku,
  • pojasnila predpise EU, ki veljajo v vašem primeru,
  • razložila, kako lahko uveljavite svoje pravice EU.

Spletno pomoč v različnih primerih lahko poiščete prek spletnega obrazca.

Več o tem, kako deluje služba Tvoja Evropa – nasveti in na katera vprašanja odgovarja najdete na tej povezavi.  

Za informacije glede zakonodaje in pravic v EU, pomoč pri uveljavljanju svojih pravic ali za splošna vprašanja o Evropski uniji lahko pomoč poiščete na tej povezavi.

Za vprašanja o Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji se lahko na nas obrnete neposredno ali obiščete skupno informacijsko središče Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji v Hiši Evropske unije.

Informacijska točka Hiše Evropske unije: Hiša Evropske unije, Breg 14, Ljubljana. Odprta je vsak delovni dan od 9h do 18h. 

Koristne povezave:

V središču
Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«
Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«

Evropske institucije so leto 2013 razglasile za evropsko leto državljanov. Številni dogodki, ki se odvijajo po vseh državah članicah pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre so posvečeni pojasnjevanju pravic in priložnosti...

Več ...

 

NE ZAMUDITE
KoledarPublikacije.

Zadnja sprememba: 25/02/2014  |Na vrh