Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Vprašajte nas
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

Imate vprašanja o Evropski uniji? Ne veste, katere pravice imate, katera zakonodaja EU velja v vašem primeru, kako lahko pravice uveljavite? Vas zanima možnost pridobivanja sredstev iz EU?

Vprašajte nas

EUROPE DIRECT: osrednja informacijska služba Evropske unije

Evropska komisija je za tiste, ki vas zanimajo informacije o Evropski uniji, njenih politikah in institucijah zagotovila storitev t. i. informacijskih točk EUROPE DIRECT. Vsi, ki iščete informacije o evropskih zadevah, jih na informacijsko točko lahko naslovite pisno ali ustno po telefonu, elektronski pošti, navadni pošti ali pa se osebno oglasite na 7. informacijskih točkah po Sloveniji.

  • Brezplačna telefonska številka  Europe Direct centra: 00 800 67 89 10 11. Pokličete jo lahko iz katere koli države Evropske unije in svoje vprašanje zastavite v slovenskem jeziku 
  • Vprašanje lahko zastavite po elektronski pošti ali preko spletne strani.
  • V Sloveniji lahko pokličete, pišete, pošljete sporočilo ali obiščete eno od sedmih informacijskih točk Europe Direct, ki delujejo v Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novem mestu, Murski Soboti in na Ravnah na Koroškem. 

Portal Tvoja Evropa

Pomoč za državljane EU in njihove družinske člane ter za podjetja v EU ter praktične nasvete v zvezi s potovanjem, življenjem, delom in poslovanjem v EU najdete na portalu Tvoja Evropa

Tvoja Evropa – nasveti: spletno in osebno svetovanje o pravicah v EU

Kadar potrebujete pomoč ali dodaten nasvet, je na voljo javna svetovalna storitev EU Tvoja Evropa – nasveti. Neodvisni pravni strokovnjaki odgovarjajo na konkretna vprašanja v zvezi s pravicami v EU. V enem tednu vam bo ekipa:

  • brezplačno in osebno svetovala v vašem jeziku,
  • pojasnila predpise EU, ki veljajo v vašem primeru,
  • razložila, kako lahko uveljavite svoje pravice EU.

Spletno pomoč v različnih primerih lahko poiščete prek spletnega obrazca.

Več o tem, kako deluje služba Tvoja Evropa – nasveti in na katera vprašanja odgovarja najdete na tej povezavi.  

Za informacije glede zakonodaje in pravic v EU, pomoč pri uveljavljanju svojih pravic ali za splošna vprašanja o Evropski uniji lahko pomoč poiščete na tej povezavi.

Za vprašanja o Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji se lahko na nas obrnete neposredno ali obiščete skupno informacijsko središče Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji v Hiši Evropske unije.

Informacijska točka Hiše Evropske unije: Hiša Evropske unije, Breg 14, Ljubljana. Odprta je vsak delovni dan od 9h do 18h. 

Koristne povezave:

V središču
Nova Evropska komisija (2014 – 2019)
Nova Evropska komisija (2014 – 2019)

Nova Evropska komisija pod vodstvom Jeana-Clauda Junckerja je s 1. novembrom 2014 uradno prevzela naloge.

Več ...

 

NE ZAMUDITE
KoledarPublikacije.

Zadnja sprememba: 25/02/2014  |Na vrh