Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Hiša Evropske unije
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

V Hiši Evropske unije domujeta Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo. V njenih prostorih je tudi Informacijska točka, kamor se lahko obrnete z vprašanji, povezanimi z Evropsko unijo, naberete informativno gradivo in se pozanimate o evropskih dogodkih po Sloveniji.

Glede na današnjo vlogo Hiše Evropske unije je še posebno zanimiva tudi njena zgodovina, saj je včasih v njej delovala Blaznikova tiskarna, ki je tiskala Bleiweisove Kmetijske in rokodelske novice, tu pa so natisnili tudi Prešernovi deli Krst pri Savici in Poezije.

Poiščete nas torej lahko na Bregu, priljubljenem sprehajališču, ki ga obkrožajo Ljubljanica, prijetni lokali, trgovinice in znamenite stavbe.

Informacijska točka Hiše Evropske unije: Hiša Evropske unije, Breg 14, Ljubljana. Odprta je vsak delovni dan od 9h do 18h.

Vse informacije lahko dobite tudi na brezplačni telefonski številki EUROPE DIRECT: 00 800 6 7 8 9 10 11

V središču
Javno spletno posvetovanje o strategiji Evropa 2020
Javno spletno posvetovanje o strategiji Evropa 2020

Evropska komisija je začela javno spletno posvetovanje o strategiji Evropa 2020, dolgoročnem načrtu EU za rast in delovna mesta. Posvetovanje, ki bo potekalo do 31. oktobra 2014, je namenjeno zbiranju m...

Več ...

 

NE ZAMUDITE
KoledarPublikacije.

Zadnja sprememba: 28/07/2014  |Na vrh