Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Kaj delamo?
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

Evropska komisija ima  predstavništva v vseh državah članicah Evropske unije. Predstavništvo v Sloveniji predstavlja Evropsko komisijo

Institucije, medije, različne interesne skupine in državljane obvešča o delovanju, odločitvah in stališčih Komisije ter spodbuja razpravo o aktualnih evropskih tematikah.

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji domuje v Hiši Evropske unije na Bregu 14 v Ljubljani, ki jo deli z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

S svojo mrežo informacijskih točk Europe Direct  zagotavlja, da državljani po vsej Sloveniji dobijo praktične informacije o življenju v Evropi.

Predstavništvo Evropske komisije v okviru partnerstva z Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom že šest let izvaja tudi program komuniciranja evropskih zadev. Več o partnerstvu lahko preberete tudi na spletni strani Urada Vlade RS za komuniciranje.  

Mladi in evropske volitve -  EU Si ti: pred volitvami v Evropski parlament maja 2014  mlade spodbujamo k sodelovanju v procesih demokratičnega odločanja in aktivni participaciji. Dijaki spoznavajo svojo volilno pravico na delavnicah in simulacijah in razpravljajo o vsebinskih predlogih, o katerih odloča Evropski parlament.  Nacionalne konference in okrogle mize na slovenskih univerzah odpirajo vprašanja in iščejo rešitve za večjo vključenost in aktivnost mladih v družbi. Preverite koledar dogajanja in spletne vsebine na strani EU Si ti in spremljajte na objave na Facebooku.

Več Evrope več Slovenije: skupni projekt Ministrstva RS za zunanje zadeve, Urada Vlade RS za komuniciranje in Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji omogoča izmenjavo mnenj in predstavitev predlogov civilne družbe, predstavnikov gospodarstva in socialnih partnerjev, strokovne javnosti ter političnih odločevalcev glede ključnih področij prihodnosti Evropske unije. Na podlagi teh predlogov bodo pripravljena stališča Slovenije do prihodnosti Evropske unije in vloge Slovenije v njej. Razprave in zbiranje predlogov se odvijajo med septembrom 2013 in junijem 2014 na enajstih posvetih in preko spletnega foruma in družbenih omrežij. Vse razprave lahko spremljate v živo preko spleta.  Več informacij najdete na spletni strani , Facebooku, Twitterju (@VecEUvecSLO), video povzetke razprav pa si lahko ogledate na YouTubu.

Spodbujamo zelena delovna mesta:  Zelena delovna mesta so prepoznana kot ena možnosti ohranjanja in soustvarjanja novih delovnih mest v EU. Projekt si prizadeva izboljšati razumevanje in poznavanje zelenih delovnih mest v Sloveniji in katere razvojne priložnosti prinašajo. Posebej izpostavljamo sektorje trajnostne verige lesa, trajnostnega turizma, ravnanja z odpadki, ekološkega kmetijstva, obnovljivih virov energije in socialnega podjetništva. Preberite uvodno analizo stanja v Sloveniji s priporočili. Podjetja, lokalne skupnosti in poklicni svetovalci se lahko seznanijo s pojmom zelenih delovnih mest, rešitvami in konkretnimi koraki na seminarjih in delavnica. Najboljše primere uvajanja zelenih delovnih mest pa bomo nagradili na javnem natečaju. Več: zelenadelovnamesta.si.

Evropa, moja dežela: 1. maja 2014 mineva 10 let od vstopa Slovenije v EU. Katere spremembe  je članstvo prineslo v delovno in vsakdanje življenje državljank in državljanov in kako vidijo EU danes in v prihodnje? Ob prvi okrogli obletnici želimo spodbudit razpravo, kritično refleksijo , obenem pa državljane spodbuditi k udeležbi na volitvah v evropski parlament, kot priložnosti, da soodločajo o prihodnosti EU. V okviru projekta nastaja serija 15 kratkih TV oddaj z zgodbami državljanov ter interaktivno spletno mesto z informacijami o volitvah v Evropski parlament.

Oglejte si še pretekle projekte upravljavskega partnerstva z Vlado RS in Evropskim parlamentom.

V središču
Nova Evropska komisija (2014 – 2019)
Nova Evropska komisija (2014 – 2019)

Nova Evropska komisija pod vodstvom Jeana-Clauda Junckerja je s 1. novembrom 2014 uradno prevzela naloge.

Več ...

 

NE ZAMUDITE
KoledarPublikacije.

Zadnja sprememba: 15/09/2014  |Na vrh