Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

EU piflar širi znanje o Evropski uniji - zadnji teden
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

02/06/2014 00:00:00

Vstopili smo v zadnji teden trajanja Facebook aplikacije EU piflar, s katero Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji obeležuje 10. obletnico članstva Slovenije v Evropski uniji.

  EU piflar širi znanje o Evropski uniji - zadnji teden

  V desetih tednih se uporabniki Facebooka lahko seznanjajo z različnimi temami in nekaterimi manj znanimi podatki o EU ter se potegovali za glavno nagrado.

  "EU piflar je nekdo, ki ves čas brska za informacijami in ga vse zanima. Najbolj ga privlačijo podrobnosti, manj znani podatki in statistika," pojasnjuje Nataša Goršek Mencin, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, in dodaja: "Deseto obletnico članstva Slovenije v EU in obletnico največje širitve v Uniji smo želeli na družbenih omrežjih obeležiti na malo drugačen način. Naključje pa je hotelo, da tudi Facebook prav letos obeležuje svojo deseto obletnico obstoja. Upamo, da bo uporabnikom aplikacija všeč, glede vsebine pa zagotavljam, da je zabavna in da bodo tudi "EU-fili" najbrž izvedeli kaj novega."

  Aplikacija EU piflar v desetih zaporednih tednih prinaša deset vprašanj, ki na zabaven in poučen način osvetljujejo različna področja življenja v Evropski uniji. Med temami ne manjka praktičnih podatkov o zaposlitvi in študiju v EU, evru in proračunu EU, pa tudi manj znanih informacij, kot so npr. potni list za hišne ljubljenčke, zaščiteni slovenski izdelki in podatki o tem, s kom Slovenke in Slovenci najpogosteje sklepamo zakon.

  Z odgovorom na vprašanje se uporabniki potegujejo za glavno nagrado iPad mini in za praktične tedenske nagrade. Aplikacijo bo moč uporabljati do vključno 8. junija 2014.  Tokrat vas sprašujemo: Ali veste, kateri dve živali sta upodobljeni na slovenskih evrskih kovancih?

  • a) Človeška ribica in zlatorog.
  • b) Štorklja in lipicanec.
  • c) Kočevski medved in kranjska čebela.

  Vabljeni, da še zadnjič preizkusite svoje znanje o EU, se ob tem zabavate, morda kaj novega naučite in osvojite katero izmed nagrad! https://www.facebook.com/evropska.komisija/app_1403186916618661 

  Kontakt za medije: Maja Pavlović, maja.pavlovic@ec.europa.eu, 01/252 88 13

  .

  V središču
  Javno spletno posvetovanje o strategiji Evropa 2020
  Javno spletno posvetovanje o strategiji Evropa 2020

  Evropska komisija je začela javno spletno posvetovanje o strategiji Evropa 2020, dolgoročnem načrtu EU za rast in delovna mesta. Posvetovanje, ki bo potekalo do 31. oktobra 2014, je namenjeno zbiranju m...

  Več ...

   

  NE ZAMUDITE
  KoledarPublikacije.

  Zadnja sprememba: 02/06/2014  |Na vrh