Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

EU Si ti - posvet: pametnejša pravila za varnejšo hrano
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

17/06/2013 11:50:32

Javna razprava o svežnju ukrepov za okrepitev uveljavljanja zdravstvenih in varnostnih standardov za celotno agroživilsko verigo: sreda, 19. junij 2013, ob 10. uri v City hotelu, Dalmatinova 15, 1000 Ljubljana.

  EU Si ti - posvet: pametnejša pravila za varnejšo hrano

  Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani organizirajo javno razpravo o predlaganem svežnju ukrepov Evropske komisije za okrepitev uveljavljanja zdravstvenih in varnostnih standardov za celotno agroživilsko verigo v Evropi.

  Sveženj je odziv na zahteve po večji poenostavitvi zakonodaje in pametnejši ureditvi za izvajalce dejavnosti. Varnost hrane je tudi bistvenega pomena za zagotavljanje zaupanja potrošnikov in trajnostne proizvodnje hrane. Predlagani sveženj reform bo tako oklestil skoraj 70 trenutno veljavnih zakonodajnih besedil spodročja prehranske verige na pet zakonodajnih aktov, ki bodo urejala zdravje živali, zdravje rastlin, rastlinski razmnoževalni material (vključno s semeni) in uradni nadzor v agroživilski verigi.

  Sveženj predlaganih ukrepov Evropske komisije bo predstavila Barbara Logar iz Generalnega direktorata Evropske komisije za zdravje in potrošnike (DG SANCO), Direktorat za Veterinarske in mednarodne zadeve, Enota Zdravje živali. O vplivu ukrepov na slovensko zakonodajo bo govorila dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

  Predstavitev predlaganega svežnja ukrepov Evropske komisije bo priložnost za odprto razpravo s strokovnjaki in zainteresirano javnostjo, preden se bo odločanje o njem preselilo v Svet EU in Evropski parlament.   

  Razprava o pametnejših pravilih za varno hrano je eden izmed dogodkov v okviru projekta EU Si Ti. Gre za projekt, v okviru katerega ob evropskem letu državljanov v Ljubljani in po vseh slovenskih regijah potekajo dogodki, na katerih so predstavljene aktualne evropske tematike in pravice, ki jih državljanom prinaša evropsko državljanstvo. Več informacij lahko najdete na: www.eu-dogodki.si.

  Več informacij v predstavitvah: 

  Projekt EU Si Ti, ki ga izvaja Mladinska mreža MaMa, poteka v okviru upravljavskega partnerstva med Evropsko komisijo, Vlado RS in Evropskim parlamentom pri komuniciranju evropskih vsebin.

   

  V središču
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«

  Evropske institucije so leto 2013 razglasile za evropsko leto državljanov. Številni dogodki, ki se odvijajo po vseh državah članicah pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre so posvečeni pojasnjevanju pravic in priložnosti...

  Več ...

   

  NE ZAMUDITE
  KoledarPublikacije.

  Zadnja sprememba: 20/06/2013  |Na vrh