Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Dialog z državljani: Vilna, Litva
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

04/11/2013 00:00:00

Podpredsednica Evropske komisije Viviane Reding, pristojna za pravosodje, temeljne pravice in državljanstvo, se bo v petek, 13. decembra 2013, srečala z državljani v Vilni (Mestna hiša, Didžioji str. 31, Vilna).

  Dialog z državljani: Vilna, Litva

  V središču razprave bodo tudi tokrat gospodarska kriza in njen učinek na vsakdanje življenje ljudi, pravice državljanov EU in prihodnost Unije. 

  Spremljajte razpravo v živo in v njej sodelujte

  Razpravo, ki se prične ob 11.00 po srednjeevropskem času, bo moč spremljati tudi v živem prenosu na spletu, in sicer na spletni strani konferenčnih storitev Evropske komisije.  

  Za več informacij obiščite in se registrirajte na spletni strani razprav o prihodnosti Evrope. Vabljeni, da v razpravi sodelujete tudi na družbenih omrežjih z oznako #EUdeb8

  Natančnejši razpored prihodnjih razprav si lahko ogledate na spletni strani razprav o prihodnosti Evrope.

  Razprave so uvod v evropske volitve 2014  

  Dialogov z državljani se poleg podpredsednice Viviane Reding udeležujejo tudi drugi evropski komisarji, ki skupaj s politiki na državni in lokalni ravni razpravljajo o aktualnih temah z državljani po vsej Evropi, jih poslušajo ter odgovarjajo na njihova vprašanja.  

  Rezultati razprav, ki potekajo tekom celega leta, bodo vključeni v naslednje poročilo o državljanstvu EU za leto 2013 in se bodo upoštevali pri pripravi predlogov Komisije za spremembe Pogodbe, namenjene oblikovanju močnejše Evropske unije v prihodnosti.

  Namen dialogov z državljani pa je tudi pripraviti temelje za volitve v Evropski parlament leta 2014.   

  Poleg tega evropsko leto državljanov ponuja tudi številne druge dogodke in aktivnosti, ki jih lahko spremljate na spletni strani evropskega leta državljanov 2013.

  V središču
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«

  Evropske institucije so leto 2013 razglasile za evropsko leto državljanov. Številni dogodki, ki se odvijajo po vseh državah članicah pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre so posvečeni pojasnjevanju pravic in priložnosti...

  Več ...

   

  NE ZAMUDITE
  KoledarPublikacije.

  Zadnja sprememba: 18/11/2013  |Na vrh