Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Teden Evrope 2013 v znamenju evropskega leta državljanov
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

08/05/2013 00:00:00

Na dan Evrope, 9. maja, vabljeni na dialog z evropskim komisarjem Janezom Potočnikom,  med 5. in 12. majem pa na Filmski teden Evrope 2013 in pestro dogajanje na ulicah slovenskih mest.
  Teden Evrope 2013 v znamenju evropskega leta državljanov

  V Sloveniji prireditve že tradicionalno potekajo ves teden. Objavljamo hitri pregled dogodkov:  

  • Filmski teden Evrope 2013

  Filmski sladokusci boste lahko med 5. in 12. majem 2013 uživali v brezplačnih projekcijah odličnih evropskih filmov v 13 slovenskih mestih, ki jih letos prinaša Filmski teden Evrope 2013.

  Vstopnice že lahko rezervirate na blagajnah sodelujočih kinematografov. Ne spreglejte bogatega spremljevalnega programa! Program in spored sta na voljo na www.filmskiteden.eu.  

  • Interaktivni dogodki po Sloveniji

  Med 7. in 11. majem 2013 se bomo ustavili v Mariboru, Ljubljani, Celju, Slovenj Gradcu in Novi Gorici.  Na evropskih interaktivnih dnevih EU Si Ti bo poskrbljeno za seznanjanje s pravicami in priložnostmi, ki so povezane s prostim gibanjem znotraj EU.

  Pripravili smo zabavne igre o EU, na vas pa že čakajo priročne nagrade. Program dogajanja v mestih najdete na www.eu-dogodki.si.

  • Osrednji dogodek tedna Evrope: EU Si ti - DIALOG 9/5/13

  V četrtek, 9. maja 2013, se nam ob 16.00  pridružite v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani na osrednjem dogodku Tedna Evrope: EU Si ti - DIALOG 9/5/13, javna razprava o prihodnosti Evropske unije z evropskim komisarjem za okolje Janezom Potočnikom.

  V razpravi se bomo spraševali:  kako danes živimo v Evropi? V kakšni Evropi želimo živeti v prihodnje? V katero smer naj se razvijata gospodarstvo in družba? Kako naj Evropa ravna z viri  in ali je lahko trajnostni razvoj alternativa sedanjemu ekonomskemu modelu?   

  EU Si ti - DIALOG 9/5/13 bo povezoval Igor E. Bergant. Spremljali ga boste lahko tudi v neposrednem televizijskem prenosu na 3. programu RTV Slovenija (od 16:30 do 17:45) in na multimedijskem portalu MMC RTV Slovenija.

  V razpravo se lahko vključite tudi na Twitterju z oznako #eusiti ali na spletu na  www.eu-dogodki.si/forum/. Vprašanja in predloge lahko posredujete tudi na elektronski naslov dialog@mreza-mama.si

  Dialog je odprt za vse državljane/ke ob obvezni predhodni prijavi oz. do zapolnitve prostih mest. Prijavite se na spletni strani dogodka EU Si Ti – DIALOG 9/5/2013  

  Več:

   

  Program pripravljamo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v okviru partnerstva pri komuniciranju evropskih vsebin.

  V središču
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«

  Evropske institucije so leto 2013 razglasile za evropsko leto državljanov. Številni dogodki, ki se odvijajo po vseh državah članicah pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre so posvečeni pojasnjevanju pravic in priložnosti...

  Več ...

   

  NE ZAMUDITE
  KoledarPublikacije.

  Zadnja sprememba: 08/05/2013  |Na vrh