Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Dialog z državljani: Solun, Grčija
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

19/03/2013 15:34:07

V evropskem letu državljanov bo podpredsednica Evropske komisije Viviane Reding v nizu dialogov z državljani, ki bodo potekali po državah članicah, z državljani razpravljala o tem, v kakšni Evropi si želijo živeti in kaj od nje pričakujejo.

  Dialog z državljani: Solun, Grčija

  Dialog v Solunu

  Podpredsednica Viviane Reding, pristojna za pravosodje, temeljne pravice in državljanstvo, se bo v petek, 22. marca 2013, v osrednjem konferenčnem centru v Solunu  („Velidio“) srečala z več kot 500 državljani, s katerimi bo razpravljala o prihodnosti EU.   V središču razprave v Solunu bodo gospodarska kriza in njen učinek na vsakdanje življenje ljudi, pravice državljanov EU in prihodnost Unije.

  Poleg podpredsednice Viviane Reding in župana Soluna Yiannisa Boutarisa bodo v razpravi sodelovali tudi trije grški poslanci in poslanke Evropskega parlamenta.

   

  Spremljajte razpravo v živo in v njej sodelujte 

  Razpravo, ki se prične ob 16.00 po srednjeevropskem času, bo moč spremljati tudi v živem prenosu na spletu, in sicer na spletni strani konferenčnih storitev Evropske komisije.

  Vabljeni, da v razpravi sodelujete tudi na družbenih omrežjih, in sicer na omrežju Twitter na @DialogosPoliton(oznaka #EUDeb8) ter na blogu in Facebook profilu Predstavništva Evropske komisije v Grčiji. 

  Natančnejši razpored prihodnjih razprav si lahko ogledate na spletni strani razprav o prihodnosti Evrope.

   

  Razprave so uvod v evropske volitve 2014

  Dialogov z državljani se bodo poleg podpredsednice Viviane Reding udeleževali tudi drugi evropski komisarji, ki bodo skupaj s politiki na državni in lokalni ravni razpravljali o aktualnih temah z državljani po vsej Evropi, jih poslušali ter odgovarjali na njihova vprašanja.  

  Rezultati razprav, ki bodo potekale tekom celega leta, bodo vključeni v naslednje poročilo o državljanstvu EU za leto 2013 in se bodo upoštevali pri pripravi predlogov Komisije za spremembo Pogodbe, namenjenih oblikovanju močnejše Evropske unije v prihodnosti. Namen dialogov z državljani pa je tudi pripraviti temelje za evropske volitve leta 2014.  

  Poleg tega bo evropsko leto državljanov ponudilo tudi številne druge dogodke in aktivnosti, ki jih lahko spremljate na spletni strani evropskega leta državljanov 2013.

   

   

  V središču
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«

  Evropske institucije so leto 2013 razglasile za evropsko leto državljanov. Številni dogodki, ki se odvijajo po vseh državah članicah pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre so posvečeni pojasnjevanju pravic in priložnosti...

  Več ...

   

  NE ZAMUDITE
  KoledarPublikacije.

  Zadnja sprememba: 21/03/2013  |Na vrh