Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Dialog z državljani: Coimbra, Portugalska
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

21/02/2013 14:58:00

V evropskem letu državljanov bo podpredsednica Evropske komisije Viviane Reding v nizu dialogov z državljani, ki bodo potekali po državah članicah, z državljani razpravljala o tem, v kakšni Evropi si želijo živeti in kaj od nje pričakujejo. Naslednji dialogi bodo potekali na Portugalskem, v Bolgariji in Grčiji.

  Dialog z državljani: Coimbra, Portugalska

  Najprej dialog v Coimbri

  Podpredsednica Viviane Reding, pristojna za pravosodje, temeljne pravice in državljanstvo, se bo tako v petek, 22. februarja 2013, srečala z več kot 200 državljani v stavbi ene najstarejših in najbolj prestižnih evropskih univerz v portugalski Coimbri ter z njimi razpravljala o prihodnosti EU.

  V središču razprave gospodarska kriza in njen učinek na vsakdanje življenje

  V središču razprave podpredsednice Viviane Reding in državljanov v Coimbri bodo gospodarska kriza in njen učinek na vsakdanje življenje ljudi, pravice državljanov EU in prihodnost Unije. V razpravi bodo sodelovali tudi portugalski poslanci in luksemburški poslanec Evropskega parlamenta, saj Portugalci predstavljajo pomemben delež prebivalstva Luksemburga.

  "Prisluhnila bom mnenjem portugalskih državljanov glede izkušenj, ki smo jih pridobili na podlagi preteklih napak, in možnih izboljšav v prihodnosti. Odprt dialog je zlasti pomemben v državi, kot je Portugalska, kjer so državljani sprejeli velika odrekanja, da prihodnje generacije ne bi plačevale za napake iz preteklosti. Prizadevanja v zvezi z nacionalnimi reformami že kažejo prve rezultate," je pred dialogom v Coimbri dejala podpredsednica Redingova.

  Spremljajte razpravo v živo in v njej sodelujte

  Razpravo, ki se prične ob 10.00, bo moč spremljati tudi v živem prenosu na spletu, in sicer na spletni strani konferenčnih storitev Evropskem komisije.

  Vabljeni, da v razpravi sodelujete tudi na družbenih omrežjih, in sicer na omrežju Twitter z oznako #DCCoimbra ali #EUDeb8 ter na profilih Dialoga za državljane v Coimbri @dialogocidadaos in Predstavništva Evropske komisije na Portugalskem @CE_Ptrep.

  Prihajajoče razprave

  Razpravi v Coimbri bo sledil dialog z državljani v bolgarski Sofiji (21. marca 2013) in grškem Solunu (Thessaloniki, 22. marca 2013). Natančnejši razpored razprav si lahko ogledate na spletni strani razprav o prihodnosti Evrope.

  Razprave so uvod v evropske volitve 2014

  Dialogov z državljani se bodo poleg podpredsednice Viviane Reding udeleževali tudi drugi evropski komisarji, ki bodo skupaj s politiki na državni in lokalni ravni razpravljali o aktulanih temah z državljani po vsej Evropi, jih poslušali ter odgovarjali na njihova vprašanja. 

  Rezultati razprav, ki bodo potekale tekom celega leta, bodo vključeni v naslednje poročilo o državljanstvu EU za leto 2013 in se bodo upoštevali pri pripravi predlogov Komisije za spremembo Pogodbe, namenjenih oblikovanju močnejše Evropske unije v prihodnosti. Namen dialogov z državljani pa je tudi pripraviti temelje za evropske volitve leta 2014.

  Poleg tega bo evropsko leto državljanov ponudilo tudi številne druge dogodke in aktivnosti, ki jih lahko spremljate na spletni strani evropskega leta državljanov 2013.

  V središču
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«

  Evropske institucije so leto 2013 razglasile za evropsko leto državljanov. Številni dogodki, ki se odvijajo po vseh državah članicah pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre so posvečeni pojasnjevanju pravic in priložnosti...

  Več ...

   

  NE ZAMUDITE
  KoledarPublikacije.

  Zadnja sprememba: 21/02/2013  |Na vrh