Navigacijska pot


O nas
Vodja Predstavništva

Evropska knjižnica pod krošnjami vabi v svojo zeleno senco
Pošlji spletno stran prijateljemPošlji spletno stran prijateljemNatisniNatisni

23/05/2012 16:28:35

Knjižnica pod krošnjami je izviren in vsako leto zelo priljubljen projekt branja na prostem, ki vstopa v osmo leto bralnih podvigov. Na Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji smo ob tej priložnosti odprli atrij Hiše Evropske unije, ga osvežili in mu nadeli skrbno stkano gozdno krošnjo. Ozelenjen atrij z Evropsko knjižnico pod krošnjami v Ljubljano prinaša zanimiv, vsem dostopen in brezplačen prostor, namenjen spoznavanju z evropsko literaturo in kulturo. Evropska knjižnica pod krošnjami bo tudi prostor za izmenjavo mnenj in predlogov, kakšno Unijo si želimo evropski državljani. Evropska komisija bo mnenja, zbrana z javnim posvetovanjem o pravicah državljanov EU, uporabila za podlago pri pripravi Poročila o državljanstvu EU v letu 2013. Obiskovalcem Evropske knjižnice pod krošnjami bo na voljo poseben nabiralnik, kamor bodo lahko oddali svoj prispevek k posvetovanju.

  Evropska knjižnica pod krošnjami vabi v svojo zeleno senco

  Knjižnica bo obiskovalce sprejemala od 24. maja do 9. septembra.

  Evropska knjižnica pod krošnjami bo odprla svoja vrata v četrtek, 24. maja, ob 18h v ozelenjenem atriju Hiše Evropske unije na sprehajališču Breg. Obiskovalci bodo lahko pobrskali po bogatem izboru evropskih knjig, revij in časopisov, poskusili dobrote iz gozda in prisluhnili glasbi Teater Quarteta.

  Kaj se bo dogajalo v Evropski knjižnici pod krošnjami?

  • Na sprehajališču Breg in v atriju Hiše Evropske unije bo knjižnica odprta za listanje vsak četrtek, petek in soboto od 10h do 20h.
  • Ob četrtkih ob 18h se bodo v Evropski knjižnici pod krošnjami odvijali ulični pogovori o evropskih tematikah iz drugega zornega kota. Pogovarjali se bomo s filozofom Igorjem Pribcem, slikarko in ilustratorko Jelko Reichman, arhitektom Juretom Kotnikom in industrijsko oblikovalko Niko Zupanc.
  • Vsako soboto v juniju ob 11h bodo lahko najmlajši prisluhnili evropskim ljudskim pravljicam.

   Več informacij:

   

   

   

  V središču
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«
  Evropsko leto državljanov 2013: »Za Evropo gre. Za vas gre.«

  Evropske institucije so leto 2013 razglasile za evropsko leto državljanov. Številni dogodki, ki se odvijajo po vseh državah članicah pod sloganom »Za Evropo gre. Za vas gre so posvečeni pojasnjevanju pravic in priložnosti...

  Več ...

   

  NE ZAMUDITE
  KoledarPublikacije.

  Zadnja sprememba: 30/05/2012  |Na vrh