Navigacijska pot

Navigacijska stran

5 stvari, ki jih kot potrošniki morate vedeti

5 stvari, ki jih kot potrošniki morate vedeti

01/07/2015

V EU zakonodaja o varstvu potrošnikov zagotavlja, da ima vsakdo pravico do poštene obravnave pri nakupu blaga v veleblagovnici, pri plačilu računa dobavitelju energije ali pri prenosu glasbe. 

 
kalkulator, grafi

Evropska komisija v okviru evropskega semestra za Slovenijo predlaga štiri priporočila

22/05/2015

Evropska komisija je 13. maja v okviru procesa evropskega semestra sprejela predlog priporočil za posamezne države članice glede ekonomske politike za leti 2015 in 2016, v katerih je pozvala k sprejetju nacionalnih ukrepov za ustvarjanje delovnih mest in spodbujanje rasti.

 
gospodarske razmere

Slovenci zadovoljni z življenjem, a nezadovoljni s situacijo v državi

24/02/2015

Večina Slovencev (81%) je zadovoljna s svojim življenjem, vendar pa so kritični do situacije na domačih tleh. To kažejo rezultati zadnje vseevropske raziskave javnega mnenja Eurobarometer o doživljanju gospodarskih razmer v EU, ki so predstavljeni v nacionalnem poročilu za Slovenijo.

 
 

Novice

Stroški mobilnega gostovanja v tujini bodo čez dve leti ukinjeni

Stroški mobilnega gostovanja v tujini bodo čez dve leti ukinjeni

02/07/2015

Evropski parlament in države članice EU so dosegli dogovor o ukinitvi mobilnega gostovanja junija 2017 in uvedbi prvih pravil EU o nevtralnosti omrežja.

 
efsi

Evropski sklad za strateške naložbe (EFSI) dobil zeleno luč

26/06/2015

Evropski parlament je v 24. junija 2015 potrdil uredbo o Evropskem skladu za strateške naložbe (EFSI), ki je ključni del 315 milijard evrov vrednega naložbenega načrta za Evropo.

 
 

Več novic

Dogodki

kovanci, grafi

Izzivi vzpostavitve nadzora nad fiskalnimi politikami, mednarodna konferenca 8. julija 2015 v Ljubljani

08/07/2015

Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (UMAR) in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vabita na mednarodno konferenco o "Izzivih vzpostavitve nadzora nad fiskalnimi politikami" z namenom razprave o učinkoviti ureditvi za Slovenijo. Konferenca namreč prihaja v času, ko se v  Sloveniji vzpostavlja prenovljeni institucionalni okvir načrtovanja in nadzora nad izvajanjem fiskalne politike. Vabljeni!

 
Evropski teden trajnostne energije v Ljubljani

Evropski teden trajnostne energije v Ljubljani

17/06/2015

Trajnostne tehnologije so prijazne okolju, gospodarstvu in vaši denarnici. V sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije bomo med evropskim tednom trajnostne energije (15.–19. junij 2015) pripravili tudi dogodek pred Hišo Evropske unije na Bregu v Ljubljani, in sicer 17. junija med 15. in 19. uro.

 
 

Več dogodkov

Videoposnetki

Več videoposnetkov

Dodatna orodja

  • Natisni
  • Pomanjšaj besedilo
  • Povečaj besedilo

Ostanite povezani

Povejte nam

Da Ne