Navigacijska pot

Navigacijska stran

kalkulator, grafi

Evropska komisija v okviru evropskega semestra za Slovenijo predlaga štiri priporočila

22/05/2015

Evropska komisija je 13. maja v okviru procesa evropskega semestra sprejela predlog priporočil za posamezne države članice glede ekonomske politike za leti 2015 in 2016, v katerih je pozvala k sprejetju nacionalnih ukrepov za ustvarjanje delovnih mest in spodbujanje rasti.

 
teden evrope, mukec

Obiščite Teden Evrope v Ljubljani – okusi EU

20/04/2015

Dan Evrope, ki ga vsako leto praznujemo 9. maja, bomo tudi letos obeležili s kopico brezplačnih dogodkov, ki se bodo v Tednu Evrope zvrstili med 4. in 9. majem.

 
gospodarske razmere

Slovenci zadovoljni z življenjem, a nezadovoljni s situacijo v državi

24/02/2015

Večina Slovencev (81%) je zadovoljna s svojim življenjem, vendar pa so kritični do situacije na domačih tleh. To kažejo rezultati zadnje vseevropske raziskave javnega mnenja Eurobarometer o doživljanju gospodarskih razmer v EU, ki so predstavljeni v nacionalnem poročilu za Slovenijo.

 
 

Novice

EU zastava

Predlog proračuna EU za 2016: poudarek na delovnih mestih, rasti, migracijah in globalnem ukrepanju

27/05/2015

Evropska komisija je danes predstavila predlog proračuna EU za leto 2016 v višini 143,5 milijarde evrov v odobritvah plačil, ki bo uporabljen za oživitev evropskega gospodarstva in pomoč pri izboljševanju življenja v Evropi in drugje.

 
Agenda za boljše pravno urejanje - več preglednosti in nadzora za boljšo pripravo zakonodaje EU

Agenda za boljše pravno urejanje - več preglednosti in nadzora za boljšo pripravo zakonodaje EU

20/05/2015

Evropska komisija je 19. maja sprejela agendo za boljše pravno urejanje. S tem celovitim svežnjem reform, ki zajema ves cikel oblikovanja politik, se bo povečala odprtost in preglednost v postopku odločanja EU.

 
 

Več novic

Dogodki

evropski semester, konferenca

O gospodarskih izzivih Slovenije na konferenci 5. junija - pohitite z registracijo!

05/06/2015

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizira mednarodno konferenco o glavnih gospodarskih izzivih Slovenije, ki po oceni Evropske komisije zahtevajo prednostno reformno ukrepanje. Na konferenci bomo s tujimi in domačimi strokovnjaki odprli razpravo o tem, kako izboljšati korporativno upravljanje podjetij v državni lasti in kako narediti poslovno okolje v Sloveniji bolj privlačno.

 
kovanci, bilance

Predavanje Pregled makroekonomskega stanja Slovenije in obstoječi izzivi

04/06/2015

Vabimo vas na predavanje direktorja v generalnem direktoratu Evropske komisije za gospodarske in finančne zadeve Istvána Székelya o gospodarskem razvoju v Sloveniji od konca tranzicijskega obdobja in obstoječih izzivih.

 
 

Več dogodkov

Videoposnetki

Več videoposnetkov

Dodatna orodja

  • Natisni
  • Pomanjšaj besedilo
  • Povečaj besedilo

Ostanite povezani

Povejte nam

Da Ne