Navigacijska pot

Navigacijska stran

Naložbeni načrt za Evropo: Evropski sklad za strateške naložbe je pripravljen

Naložbeni načrt za Evropo: Evropski sklad za strateške naložbe je pripravljen

28/07/2015

Gospodarska kriza je privedla do močnega zmanjšanja naložb po Evropi. Da bi obrnili ta negativen trend in omogočili oživitev evropskega gospodarstva, so potrebna skupna in usklajena prizadevanja na evropski ravni.

 
evrski kovanci

Dokončanje evropske ekonomske in monetarne unije: poročilo petih predsednikov

23/06/2015

Skupno poročilo petih predsednikov predvideva dokončanje ekonomske in monetarne unije najpozneje do leta 2025, ki bi se izvedlo v treh fazah.

 
5 stvari, ki jih kot potrošniki morate vedeti

5 stvari, ki jih kot potrošniki morate vedeti

01/07/2015

V EU zakonodaja o varstvu potrošnikov zagotavlja, da ima vsakdo pravico do poštene obravnave pri nakupu blaga v veleblagovnici, pri plačilu računa dobavitelju energije ali pri prenosu glasbe. 

 
gospodarske razmere

Slovenci zadovoljni z življenjem, a nezadovoljni s situacijo v državi

24/02/2015

Večina Slovencev (81%) je zadovoljna s svojim življenjem, vendar pa so kritični do situacije na domačih tleh. To kažejo rezultati zadnje vseevropske raziskave javnega mnenja Eurobarometer o doživljanju gospodarskih razmer v EU, ki so predstavljeni v nacionalnem poročilu za Slovenijo.

 
 

Novice

19. avgust, svetovni dan humanitarnosti: EU poziva k zaščiti humanitarnih delavcev

19. avgust, svetovni dan humanitarnosti: EU poziva k zaščiti humanitarnih delavcev

18/08/2015

Svetovni dan je posvečen vsem,  ki pomagajo ljudem na konfliktnih območjih in naravnih nesrečah, in opozarja na vse več nevarnosti, s katerimi se humanitarni delavci soočajo pri delu. Spoznajte njihove zgodbe in humanitarno pomoč EU.

 
energijska nalepka

Preoblikovanje energetskega sistema Evrope: poletni energetski sveženj Evropske komisije utira pot razvoju

16/07/2015

Komisija je v okviru strategije za energetsko unijo 15. julija predstavila predloge za nov dogovor za odjemalce energije, začetek preoblikovanja evropskega trga z električno energijo, posodobitev označevanja z energijskimi nalepkami in revizijo sistema EU za trgovanje z emisijami.

 
 

Več novic

Dogodki

kovanci, grafi

Odvila se je mednarodna konferenca Izzivi vzpostavitve nadzora nad fiskalnimi politikami

08/07/2015

Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (UMAR) in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji sta organizirala mednarodno konferenco o "Izzivih vzpostavitve nadzora nad fiskalnimi politikami" z namenom razprave o učinkoviti ureditvi za Slovenijo. Konferenca je sovpadla s ključnimi razpravami o fiskalnih izzivih tako v Sloveniji kot širom Evrope.

 
Evropski teden trajnostne energije v Ljubljani

Evropski teden trajnostne energije v Ljubljani

17/06/2015

Trajnostne tehnologije so prijazne okolju, gospodarstvu in vaši denarnici. V sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije bomo med evropskim tednom trajnostne energije (15.–19. junij 2015) pripravili tudi dogodek pred Hišo Evropske unije na Bregu v Ljubljani, in sicer 17. junija med 15. in 19. uro.

 
 

Več dogodkov

Videoposnetki

Več videoposnetkov

Dodatna orodja

  • Natisni
  • Pomanjšaj besedilo
  • Povečaj besedilo

Ostanite povezani

Povejte nam

Da Ne