Predstavništvo v Sloveniji
Novice
18/08/2017

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je po včerajšnjem terorističnem napadu v Barceloni izrekel sožalje družinam in prijateljem žrtev, premierju Marianu Rajoyju in vsem Špancem. Dodal je, da je v mislih s prebivalci Barcelone, še posebej s tistimi, ki so nudili pomoč na kraju napada, ter varnostnimi silami, ki so si prizadevale zagotavljati varnost prebivalcev. Komisija je v celoti na voljo organom za kakršno koli pomoč ali podporo. Ta strahopetni napad je bil namerno usmerjen v ljudi, ki uživajo življenje in čas preživljajo z družinami in prijatelji. Poudaril je, da se takšnemu barbarizmu ne bomo nikoli pustili pokoriti.

Celotna izjava

16/08/2017

Evropska komisija je odobrila projekt za posodobitev vodovodnega omrežja v Ljubljani, Medvodah in Vodicah, ki bo sofinanciran iz Kohezijskega sklada.

Dogodki

Vabimo vas na pogovor z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc. Čezmejni dialog z državljani bo potekal na meji med Slovenijo in Italijo, kar predstavlja dodatno priložnost za izmenjavo mnenj o čezmejnih vprašanjih, pa tudi razpravo o prihodnosti Evrope ter različnih scenarijih našega skupnega življenja v bodoče. Dogodku bo sledila manjša pogostitev za udeležence.

                                      

 

Datum:
11/07/2017
Ura:
18:00

Množični prihodi ljudi po tako imenovani “Balkanski poti” v zadnjih letih je v mnogih evropskih državah povzročil najprej ˝begunsko krizo˝, kasneje pa tudi izbruh sovražnosti vseh vrst, usmerjenih proti beguncem in priseljencem nasploh. Varnostni diskurz in širjenje strahu s strani politikov povzroča sovraštvo in nesprejemanje beguncev, širi pa tudi islamofobijo.

Datum:
20/06/2017
Ura:
10:00