Predstavništvo v Sloveniji
Novice
02/08/2017

Leto dni po referendumu o izstopu Velike Britanije iz EU se optimizem glede prihodnosti Unije in zaupanje vanjo krepita, saj sta dosegla najvišjo raven po letu 2010, kažejo danes objavljeni izsledki standardne pomladne javnomnenjske raziskave Eurobarometer.

Naložbeni načrt za Evropo
20/07/2017

V okviru naložbenega načrta za Evropo je Evropska investicijska banka (EIB) 18. julija 2017 odobrila prvi večji slovenski infrastrukturni projekt, ki bo koristil jamstva iz Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI): Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d. d. (DARS) bo tako financirala nakup in uvedbo sistema elektronskega cestninjenja za tovorna vozila na slovenskih avtocestah. 

Naložbeni načrt za Evropo je z Evropskim skladom za strateške naložbe (EFSI) do junija 2017 z garancijami sicer spodbudil že za več kot 209 milijard evrov skupnih naložb. Za infrastrukturne projekte in programe financiranja malih in srednje velikih podjetij (MSP), ki se zdaj izvajajo v vseh 28 državah članicah, je bilo v okviru EFSI skupno odobrenih za skoraj 39 milijard evrov garancij.

Dogodki

Vabimo vas na pogovor z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc. Čezmejni dialog z državljani bo potekal na meji med Slovenijo in Italijo, kar predstavlja dodatno priložnost za izmenjavo mnenj o čezmejnih vprašanjih, pa tudi razpravo o prihodnosti Evrope ter različnih scenarijih našega skupnega življenja v bodoče. Dogodku bo sledila manjša pogostitev za udeležence.

                                      

 

Datum:
11/07/2017
Ura:
18:00

Množični prihodi ljudi po tako imenovani “Balkanski poti” v zadnjih letih je v mnogih evropskih državah povzročil najprej ˝begunsko krizo˝, kasneje pa tudi izbruh sovražnosti vseh vrst, usmerjenih proti beguncem in priseljencem nasploh. Varnostni diskurz in širjenje strahu s strani politikov povzroča sovraštvo in nesprejemanje beguncev, širi pa tudi islamofobijo.

Datum:
20/06/2017
Ura:
10:00