Predstavništvo v Sloveniji
Novice
20/06/2017

Evropska komisija je ob svetovnem dnevu beguncev Združenih narodov predstavila „orodje EU za profiliranje znanj in spretnosti državljanov tretjih držav“. Gre za urejevalnik, ki se lahko uporablja s spletno povezavo ali brez nje in s katerim bodo državljani tretjih držav svoja znanja, spretnosti, kvalifikacije in izkušnje predstavili tako, da bodo po vsej Evropski uniji dobro razumljivi delodajalcem, ponudnikom izobraževalnih programov in programov usposabljanja ter organizacijam, ki delajo z migranti.

15/06/2017

Z današnjim dnem se v Evropski uniji ukinjajo stroški gostovanja. Ureditev, ki bo državljanom med potovanjem po EU omogočila uporabo mobilnih naprav po enakih cenah kot doma, je plod desetih let prizadevanj evropskih institucij ter eden največjih in najbolj oprijemljivih dosežkov EU.

Dogodki

Množični prihodi ljudi po tako imenovani “Balkanski poti” v zadnjih letih je v mnogih evropskih državah povzročil najprej ˝begunsko krizo˝, kasneje pa tudi izbruh sovražnosti vseh vrst, usmerjenih proti beguncem in priseljencem nasploh. Varnostni diskurz in širjenje strahu s strani politikov povzroča sovraštvo in nesprejemanje beguncev, širi pa tudi islamofobijo.

Datum:
20/06/2017
Ura:
10:00

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji skupaj z Uradom RS za makroekonomske analize in razvoj 14. junija 2017 organizira razpravo z domačimi in tujimi strokovnjaki o možnostih povečanja produktivnosti slovenskega gospodarstva. Vljudno vabljeni, da se nam med 9.00 in 11.30 pridružite v ljubljanskem Hotelu Union. Udeležba je brezplačna.

Datum:
14/06/2017
Ura:
- - 9:00 - 11:30