Predstavništvo v Sloveniji
Novice
22/05/2017

Evropska komisija je danes v okviru postopka evropskega semestra objavila predlog priporočil za posamezne države članice glede proračunskih in reformnih ukrepov za naslednjih 12–18 mesecev. Države članice poziva, da izkoristijo oživitev gospodarstva za nadaljevanje strukturnih reform, povečanje naložb in okrepitev svojih javnih financ.

18/05/2017

Evropska komisija je leta 2015 predlagala prenovo evropske sosedske politike (ESP), da bi se odzvala na nove izzive v spreminjajočem se sosedstvu. Evropska komisija in visoka predstavnica Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Federica Mogherini sta danes objavili skupno poročilo o izvajanju prenovljene ESP, ki kaže rezultate po uvedbi novega pristopa na podlagi diferenciacije, skupne odgovornosti in prožnosti. Poročilo potrjuje osrednjo vlogo ESP pri ustvarjanju razmer za stabilizacijo sosedstva EU, kar je bila glavna naloga prenove.

Dogodki

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije organizira Investicijsko konferenco, ki bo potekala v torek, 30. maja 2017, v Ljubljani.  Vljudno vabljeni!

Datum:
30/05/2017
Ura:
10:00

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju z Inštitutom za javno-zasebno partnerstvo organizira niz brezplačnih delavnic za predstavnike lokalnih skupnosti o javno-zasebnih partnerstvih "Rešitve za financiranje javnih projektov". Četrta delavnica bo potekala 16. maja 2017 v na Ptuju. Vljudno vabljeni!

Datum:
16/05/2017
Ura:
9:00