Cale de navigare

Sărbătoarea Vecinilor în Europa

26/05/2008

Ediţia din acest an a Sărbătorii Vecinilor în Europa va fi sărbătorită pe 27 mai în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Sărbătoarea Vecinilor se va desfăşura sub patronajul oficial al Comisiei Europene în contextul mai larg al Anului European al Dialogului Intercultural.

    Scopul Sărbătorii Vecinilor este acela de a promova convieţuirea şi de a schimba modul în care ne privim vecinii şi de a ne schimba în bine comportamentele faţă de aceştia. Uniunea Europeană se confruntă cu un paradox: în ciuda creării unei reţele de relaţii instituţionale, cetăţenii europeni se simt izolaţi de factorii decizionali, părând într-o oarecare măsură depăşiţi de procesul de integrare europeană. În contextul extinderii frontierelor europene, Sărbătoarea Vecinilor reprezintă o ocazie pentru toţi europenii de a lua parte la o acţiune care poate contribui la consolidarea sentimentului de cetăţenie europeană şi la construirea unei identităţi europene bazate pe convieţuire şi solidaritate.

    Pentru mai multe detalii: Sărbătoarea Vecinilor pdf - 983 KB [983 KB]  sau pe site-ul http://www.european-neighbours-day.com

    Ultima actualizare: 17/11/2011  |Începutul paginii