Cale de navigare

Detaliu institutii - Reprezentanta Comisiei Europene
DescriereReprezentanta Comisiei Europene in Romania are sediul la Bucuresti si, incepand cu 1 ianuarie 2007, inlocuieste Delegatia Comisiei Europene, infiintata in Romania in 1993.

Misiunea principala a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania este de a asigura cel mai eficient flux de informatii intre Comisia Europeana si Romania. Aceasta se realizeaza printr-o ampla politica de informare despre politicile Uniunii, activitatile Comisiei si campaniile sale cat si despre actiunile dedicate societatii civile. Beneficiarii acestor actiuni sunt atat cetatenii, cat si presa, reprezentantii autoritatilor centrale si locale, institutele de cercetare, grupurile de tip think tank si institutiile neguvernamentale.

Reprezentanta este un punct de contact unde se receptioneaza opiniile cetatenilor. Din acest punct de vedere, Reprezentanta este vocea, ochii si urechile Comisiei Europene in Romania. Acest lucru este cu atat mai important in contextul actualei dezbateri privind viitorul Uniunii Europene, ratificarii Tratatului Constitutional, provocarilor legate de extinderea UE sau al necesitatii de a indeplini mai bine obiectivele Strategiei de la Lisabona.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania are trei departamente:

Departamentul Presa se ocupa de promovarea politicilor, activitatilor si deciziilor Comisiei in mass-media romanesti, oferind in egala masura informatii relevante jurnalistilor. Departamentul Presa organizeaza reuniuni si conferinte de presa pentru jurnalisti, cu participarea oficialilor de rang inalt din Comisie. Departamentul asigura o buna acoperire in mass-media a vizitelor Comisarilor europeni in Romania si ofera asistenta in organizarea de vizite de studiu ale jurnalistilor romani in celelalte state membre UE. Responsabilitatea acestui departament include si administrarea anunturilor de licitatii pentru programele privind mass-media.

Departamentul Politic redacteaza analize si rapoarte asupra situatiei politice, economice si sociale, precum si materiale periodice cu privire la modul de redare in mass-media din Romania a activitatilor Comisiei. Departamentul raspunde intrebarilor punctuale ale oficialilor Comisiei Europene asupra implementarii politicilor UE in Romania. Un element important al activitatii acestui departament este mentinerea unor contacte extinse cu reprezentantii mediului politic si economic romanesc precum si cu societatea civila.

Departamentul Comunicare este responsabil pentru campaniile de informare ale Comisiei in Romania. In acelasi timp, acesta mentine contacte extinse cu societatea civila. In sfera sa de activitate se inscrie si gestionarea a trei retele de informare: Europa Direct, Centrele Europene de Documentare si Team Europe. In demersul de informare a cetatenilor romani, Reprezentanta este asistata de o ampla Retea a Multiplicatorilor de Informare Europeana, formata din organizatii non-guvernamentale locale si nationale, administratia publica locala, centre de documentare, biblioteci si universitati din toata tara.

Reprezentanta Comisiei Europene va avea in structura sa o echipa de tranzitie Phare, pentru o perioada de maximum 18 luni dupa aderare.

Comisia Europeana are Reprezentante in toate Statele Membre ale Uniunii Europene.

Reprezentantele fac parte din Directia Generala Comunicare care ofera sprijin intregii Comisii.
Adresa

Strada Vasile Lascăr 31, 020492 Bucureşti, Romania

Telefon+40-21-203.54.00
Fax+40-21-230.24 53 / +40-21-212.88.08
Emailcomm-rep-ro@ec.europa.eu
Link-uriLink-uri
Infoeuropa.ro sectiune in site
Contacte utile
Ultima actualizare: 06/11/2012  |Începutul paginii