Cale de navigare

RAPID: Normele UE in domeniul telecomunicatiilor - intarzierile la numarul de urgenta 112 obliga Comisia sa ia masuri suplimentare

28/11/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data28 noiembrie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereComisia Europeana a sesizat Curtii Europene de Justitie cazul Poloniei si al Letoniei si a lansat, de asemenea, o procedura de incalcare a dreptului comunitar impotriva Romaniei pentru a se asigura ca numarul de urgenta unic european „112” functioneaza corect si in aceste tari.

  „Atunci cand se afla in alte tari ale UE, ca turisti sau in scopuri profesionale, cetatenii europeni trebuie sa se poata baza pe faptul ca serviciile de urgenta ii pot localiza de fiecare data cand formeaza numarul de urgenta”, a declarat Comisarul UE pentru telecomunicatii, doamna Viviane Reding. „Informatiile privind localizarea apelantului sunt deja disponibile in majoritatea statelor membre. Este imperios necesar sa ne asiguram ca acestea functioneaza corect in toate statele membre. Masurile luate astazi demonstreaza importanta pe care Comisia o acorda bunei functionari a numarului 112.”
  Link-uriDocumente
  RAPID: Normele UE in domeniul telecomunicatiilor: intarzierile la numarul de urgenta 112 obliga Comisia sa ia masuri suplimentare pdf - 218 KB [218 KB] English (en)
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii