Cale de navigare

Consumatori: Masurile severe ale UE impotriva site-urilor web inselatoare care vand bilete de avion

14/11/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data14 noiembrie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereComisarul european pentru protectia consumatorilor, doamna Meglena Kuneva, a anuntat astazi rezultatele unei anchete la nivelul UE – in care au fost implicate 15 autoritati nationale din UE, inclusiv Norvegia – asupra publicitatii inselatoare si a practicilor neloiale in ceea ce priveste site-urile web care vand bilete de avion. Aceste masuri vizeaza site-urile principalelor companii aeriene din UE, ale transportatorilor cu tarife reduse si alte site-uri web care vand bilete de avion.

  Rezultatele anchetei arata ca peste 50% din toate site-urile web prezinta nereguli, in special in ceea ce priveste afisarea preturilor, clauzele contractuale si claritatea conditiilor propuse.

  In saptamana 24-28 septembrie, in cadrul primei actiuni comune din istoria UE de aplicare a drepturilor consumatorilor (coordonata de Comisia Europeana), autoritatile nationale insarcinate cu aplicarea legii din Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Italia, Lituania, Malta, Portugalia, Spania, Suedia si, de asemenea, Norvegia au examinat peste 400 de site-uri web pentru a verifica daca respecta legislatia UE privind protectia consumatorilor. Dupa aceasta verificare minutioasa urmeaza o etapa de executare in care companiile sunt contactate de autoritati si sunt somate sa rectifice site-urile web sau sa-si clarifice pozitia.

  Comisarul Kuneva a avertizat astazi ca va oferi companiilor o perioada de patru luni pentru a raspunde. Pe langa o eventuala actionare in justitie, ea nu va ezita sa numeasca sau sa critice companiile care, la expirarea termenului respectiv, nu vor fi luat masuri pentru a adapta site-urile la legislatia UE.

  Pentru detalii, accesati link-ul de mai jos.
  Link-uriDocumente
  CP Masurile severe ale UE impotriva siteurilor web inselatoare care vand bilete de avion pdf - 220 KB [220 KB]
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii