Cale de navigare

RAPID: Comisia Europeana da unda verde Romaniei sa acorde ajutoare de stat pentru industria carbunelui

18/10/2007 00:00:00

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data18 octombrie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereLa 10 octombrie, Comisia a decis sa nu ridice obiectii cu privire la planul de restructurare a industriei romanesti a carbunelui, notificat de autoritatile din aceasta tara pentru perioada 2007-2010.
  Ajutorul de stat se ridica la 411 milioane de euro si are ca obiectiv mentinerea accesului la rezervele de carbune din Romania in vederea garantarii sigurantei aprovizionarii cu energie.

  Conform evaluarilor Comisiei, ajutoarele de stat asociate cu restructurarea ocuparii fortei de munca ori cu restructurarea organizatorica, financiara si tehnica se acorda numai unitatilor de productie cu cele mai bune perspective economice. De asemenea, Comisia a mai stabilit ca Romania isi va reduce treptat subventiile pentru sectorul carbunelui pana la incheierea perioadei de restructurare. In sfarsit, cuantumul total al ajutorului nu depaseste costurile de productie care nu sunt acoperite de veniturile provenite din vanzarea de carbune.

  Intrucat ajutorul notificat este conform cu normele UE privind ajutoarele de stat, in special cu dispozitiile privind ajutorul pentru accesul la rezervele de carbune, Comisia considera ca acesta este compatibil cu buna functionare a pietei comune.
  Link-uriDocumente
  RAPID: Comisia Europeana da unda verde Romaniei sa acorde ajutoare de stat pentru industria carbunelui pdf - 144 KB [144 KB] English (en)
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii