Cale de navigare

RAPID: Comisia ii mai acorda Romaniei o luna pentru imbunatatirea sistemelor de ajutoare pentru agricultori si saluta progresul inregistrat in Bulgaria

10/10/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data10 octombrie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereAstazi Comisia Europeana a trimis Romaniei o scrisoare prin care ii aduce la cunostinta ca risca reducerea provizorie cu 25% a subventiilor agricole din partea Uniunii Europene in cazul in care nu poate remedia o serie de lipsuri grave din sistemul administrativ si de control inainte de a proceda la efectuarea platilor catre agricultori (anul de plata incepand la 1 decembrie 2007).

  Comisia nu va refuza plata subventiilor agricole pentru Bulgaria, sistemul acesteia fiind deja infiintat si operational.

  Regulamentul nr. 1423/2006 al Comisiei, adoptat in temeiul articolului 37 din Tratatul de Aderare a Romaniei si a Bulgariei, prevede reducerea platilor cu 25% daca sistemele infiintate pentru a asigura plata corecta a ajutoarelor pentru agricultori sunt atat de ineficiente incat afecteaza functionarea corespunzatoare a intregului sistem.

  Romania poate impiedica aceasta reducere daca solutioneaza doua aspecte de importanta fundamentala: punerea in aplicare si testarea corespunzatoare a doua module informatice care constituie elemente indispensabile ale Sistemului Integrat de Gestiune si Control (SIGC) si evitarea efectuarii platilor catre agricultori inainte de finalizarea controalelor obligatorii.

  De asemenea, sunt necesare controale suplimentare la fata locului pentru a compensa insuficienta calitativa a Sistemului de identificare a parcelelor agricole.

  Mariann Fischer Boel, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, i-a transmis o scrisoare Ministrului roman al Agriculturii, d-l Decebal Traian Remes, asteptandu-se un raspuns pana la data de 9 noiembrie.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, va rugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriDocumente
  IP/07/1474 RO_EN Comisia ii mai acorda Romaniei... pdf - 190 KB [190 KB] English (en)
  Link-uri externe
  RAPID: Comisia ii mai acorda Romaniei o luna pentru imbunatatirea sistemelor de ajutoare pentru agricultori si saluta progresul inregistrat in Bulgaria
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii