Cale de navigare

RAPID: Ajutoare de stat - Comisia deschide o investigatie aprofundata privind un potential ajutor pentru privatizarea producatorului roman de automobile Automobile Craiova

10/10/2007

  Tip-Serverul EUROPA - stiri UE
  Data10 octombrie 2007
  SursaComisia Europeana
  DescriereComisia Europeana a deschis o procedura formala de investigatie in temeiul normelor in materie de ajutor de stat din Tratatul CE privind un potential ajutor in cadrul privatizarii Automobile Craiova (fosta Daewoo Romania) si vanzarea acesteia catre Ford Motor Company in septembrie 2007.

  De asemenea, Comisia a solicitat Romaniei sa suspende acordarea oricarui ajutor ilegal pana la luarea unei decizii de catre Comisie privind compatibilitatea ajutorului.

  Autoritatile romane au conditionat privatizarea de indeplinirea anumitor cerinte, in special realizarea unui nivel de productie minim de 200 000 automobile in cel de-al patrulea an de la privatizare, continuarea unei activitati curente timp de patru ani si mentinerea tuturor fostilor angajati ai Automobile Craiova si Daewoo Romania.

  Comisia trebuie sa verifice daca aceste conditii au condus la un pret de vanzare mai mic decat cel care ar fi fost obtinut in cazul in care privatizarea ar fi fost neconditionata, caz in care, ar putea sa existe anumite elemente de ajutor de stat.

  In plus, Romania pare sa fi schimbat conditiile privatizarii intr-un stadiu ulterior al procesului, ceea ce ar fi putut implica elemente suplimentare de ajutor.

  Deschiderea unei investigatii acorda partilor interesate posibilitatea de a prezenta observatii privind masurile in cauza. Aceasta nu aduce atingere rezultatului procedurii.

  Acesta este un comunicat de presa din baza de documente de informare publica RAPID a Uniunii Europene. Pentru a citi textul complet al comunicatului de presa, varugam sa accesati linkul de mai jos.
  Link-uriLink-uri externe
  RAPID: Ajutoare de stat - Comisia deschide o investigatie aprofundata privind un potential ajutor pentru privatizarea producatorului roman de automobile Automobile Craiova
  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii